Lukijalta: Palvelujen karsinta paluumuuton esteenä—Uimahallien palveluja tulisi lopettamisen sijasta kehittää ja monipuolistaa

Kouvolan kaupunki etsii parhaillaan kissojen ja koirien avulla säästöjä talouden tasapainottamiseen. Väkeä vähennetään, menoja leikataan ja palveluja karsitaan kovin ottein.

Samaan aikaan moni Kouvolan seudulla syntynyt ja ”maailmalle hairahtunut” tuhlaajatyttö tai -poika pohtii vakavissaan paluuta maakuntaan edullisen asumisen ja rauhallisen elämän pariin. Tästä paluumuuttovirrasta on saatu jo ensimmäisiä merkkejä muun muassa Ranskasta.

Kouvolan kaupunki on sokea näkemään näitä lupaavia näkymiä, jos se heikentää asukkaidensa elämisen tasoa nostavia uimahallipalveluja. Vaarassa on kaupungin suosituin ja käyttökustannuksiltaan edullisimpiin kuuluva Kuusankosken uimahalli.

Kuusankosken hallin pahimpana kilpailijana pidetään käytöltään kalliimpaa Urheilupuiston hallia Kouvolan keskustassa. Tietojeni mukaan monet kuusankoskelaisyhdistykset tukevat nykyisin jäsentensä käyntejä omassa uimahallissa. Pelkona on tuen lopettaminen Kuusankosken hallin mahdolliseen sulkemiseen. Selaamani halliselvityksen mukaan Kuusankosken uimahalli palvelee hyvin sekä perheiden että iäkkäiden uimapalveluja.

Uimahallien palveluja tulisi lopettamisen sijasta kehittää, monipuolistaa ja suunnitella työnjakoa. Olisiko mahdollista, että Kouvolan talouden parantuessa Urheilupuiston uimahallin sijaan rakennettaisiin joskus Tampereellakin suosittu maauimala?

Toivottavasti kaupunginvaltuusto päättää jatkaa Kuusankosken uimahallin toimintaa!

Paavo Manninen, toimittaja, Tampere