Lukijalta:Työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin vaatii merkittäviä ja kipeitä päätöksiä

Antti Rinteen vasemmistohallituksen hallitusohjelmassa on paljon hyvää. Suomessa pitkään jatkuneen vyön kiristyksen jälkeen hallitusohjelman taloudellisista realiteeteista vapaat lupaukset tuntuvat varmasti monille hyviltä. Otan kuitenkin esimerkin urheilumaailmasta. Jos valmentaja lupaa kaikille joukkueen pelaajille paikan aloituskentälliseen, niin kyllähän se hetken riemastuttaa. Mutta kun todellisuus lupauksen mahdottomuudesta iskee kasvoille, niin moni joutuu pettymään.

Rinteen toiveikkaan hallitusohjelman talous pohjautuu pitkälti työllisyysasteen nostamiselle 75 prosenttiin, sekä massiiviselle yli kolmen miljardin euron valtion omaisuuden myymiselle. Kansallisomaisuutta voi myydä vain kerran. Työllisyysasteen nostaminen entisestään 75 prosenttiin tulee myös vaatimaan merkittäviä ja kipeitä päätöksiä. Vielä näitä konkreettisia keinoja on pidetty joko visusti salassa tai niitä ei ole.

Hallitusohjelman hieman löyhät kirjaukset konkretisoituvat koko Itä-Suomea ja lähes miljoonaa ihmistä koskevan itäradan kohdalla. Yhdeksän maakunnan hanke on taas jäähyllä. Vaikka puhutaankin suhteellisen kaukana tulevaisuudessa olevasta investoinnista niin aloituspiste siirtyy taas kauemmas. Itäradan, sekä Kymenlaaksolle elintärkeän Vt 15:sta, eteen tulen jatkamaan tiivistä työntekoa.

Pääsen seuraavan neljän vuoden aikana tekemään töitä paremman Suomen puolesta ja kritiikistä huolimatta toivon uudelle hallitukselle onnea. Toivon myös, että minulle tärkeät panostukset liikuntaan ja liikkumiseen, sekä lasten ja nuorten elämään eivät jää jumiin vaihtopenkille.

Ville Kaunisto, kansanedustaja (kok.), Kouvola

Uusimmat uutiset