Lukijalta: Toivotaan, että tänä keväänä saamme seurata Kouvolassa ensimmäiset kunnon pudotuspelit

Olihan jääkiekon penkkiurheilijalle melkoinen iltapäivä 4.1.2020, saatiin jääkiekkoa yllin kyllin! Ei ollut valitettavasti mitään sanomista Suomen nuorilla Kanadaa vastaan.

Näki heti, että Kanada menee ja lujaa ottaen heti Suomen pojilta luulot pois ekalla vitosella. Niinhän siinä kävi, että taito oli se joka jylläsi ja myös tahtotila. Toki neljäs sija ei ole huono, mutta edellisen vuoden kultaan verrattuna pettymys.

Mielipiteeni on, että kaikki kolme pinnaa sen joukkueen plakkariin, joka ottelun voittaa!

Oliko sitten Suomen valmentajan heikkoutta, että ei saanut sytytettyä joukkuetta samanlaiseen vireeseen kuin USA:ta vastaan — joka tapauksessa niin hän itse sen ilmaisi haastattelussa. Mene ja tiedä.

Tappara eli yksi Suomen parhaimmista joukkueista pelaa niin kuin jääkiekko olisi taidetta. Pelaaja seuraa tilanteet silmä tarkkana, ja jokaisella pelaajalla on yksi ja ainoa tavoite — maali! Viisikkona hyökätään ja viisikkona puolustetaan. Hyvä veskari kruunaa kaiken.

Mutta oli myös mukava seurata kuinka paikallinen ylpeytemme KooKoo antoi takaisin ja otti kaksi pistettä Suomen yhdeltä parhaimmista joukkueista.

Tuo kansainvälinen pisteidenlaskenta ei ole yhtään minun mieleeni. Jatkoajan voittaja saa kaksi pistettä ja häviäjälle annetaan se säälipiste. Mielipiteeni on, että kaikki kolme pinnaa sen joukkueen plakkariin, joka ottelun voittaa!

Meidän sarjajärjestelmämme kaipaisi jo hieman uudistumista ja isoa tason nostoa kauttaaltaan. Ruotsin malli saattaisi olla Suomen jääkiekollekin piristysruiske. Esimerkiksi liigan neljä heikointa joukkuetta karsisi mestiksen kahden parhaimman joukkueen kanssa. Jossain vaiheessa keväällä pelattuna karsintasarja lisäisi kiinnostusta myös yleisössä, näin luulisin.

Ainakin mestiksen kiinnostus saataisiin nousemaan, ja ehkä seurojen taloudellinenkin tilanne kohenemaan mestispaikkakunnilla. Oletan myös, että pelaajien taso nousisi jonkun verran maassamme, jos mestikseen saataisiin enemmän arvostusta karsintojen myötä.

Olipa myös koskettava tarina Oden-Hakala-perheen äidistä TV2:lla. Yksinhuoltajaäiti tekee neljää työtä, että pojat saavat pelata kiekkoa. Historiassa on näitä tapauksia paljonkin, joissa vanhemmilla ei riitä paukut kattamaan lajin kustannuksia.

Olisihan se hyvä jos esimerkiksi paremmin taloudellisesti menestyvillä seuroilla olisi joku rahasto, josta pelaaja voisi anoa avustusta tällaisissa tiukoissa tilanteissa.

Jääkiekko on Suomen suosituin joukkuelaji, jos lajia mitataan yleisömäärien mukaan. Ainakin Lumon-areenan toinen pääty on sen homman hoitanut kiitettävällä tavalla. Toivotaankin, että tänä keväänä saamme seurata Kouvolassa ekat kunnon pudotuspelit, tsemppiä KooKoolle!

Ilkka Sarpola, Kuusankoski