Lukijalta: Sairaalapäätökset peruttava ja rakennettava uusi keskussairaala Keltakankaalle

Sairaalameininki Kymenlaaksossa on ja on jo pitkään ollut pahimmanlaatuista sekoilua, mitä ikinä voi olla. Nyt on keksitty, että vanhaa sairaalaa ei voi korjata niin, että siitä tulisi nykyaikaan sopiva. Kouvolan Sanomien uutinen ei ainakaan minulle ollut mitenkään uusi ja yllättävä. Ollessani 2008 – 2012 Carean tarkastuslautakunnan jäsenenä, silloinen kiinteistöjohtaja kertoi meille sairaalarakennuksen olevan sellaisessa kunnossa, etta vain betonipylväät, joiden varassa rakennus on, ovat käyttökelpoisia – valitettavasti ne uudisrakennusta varten vain ovat väärissä paikoissa. Nyt sitten nykyjohtokin on asian oivaltanut. Taitaa käydä niin, että koko sairaala on aloitettava aivan alusta!

Kun Carean potilaista kouvolalaisia on tällä hetkellä noin 60 prosenttia kaikista, kotkalaisia noin 25 prosenttia ja muista laaksokunnan kunnista 15 prosenttia, on lyhyellä ja varsinkin pitkällä (50 vuotta.) tähtäimellä hölmöläisten hommaa rakentaa kouvolalaisille sairaalaa Kotkaan. Sehän olisi lähes sama kuin, että lahtelaisille rakennettaisiin sairaala Heinolaan tai kuopiolaisille Siilinjärvelle!

Nyt viimeistään olisi sekä Kouvolassa että Kotkassa otettava Järki (jos sitä enää ollenkaan on) käteen. Peruttava vanhoja päätöksiä ja tehtävä vihdoinkin edes yksi kunnollinen investointipäätös: Keskussairaala Keltakankaalle!

Helsingin lastensairaala maksoi lehtitietojen mukaan 170 – 180 miljoonaa euroa. Kymenlaaksossa ”romujen” korjaamiseen käytetään 220 – 230 miljoonaa!

Jussi Raukko. Myllykoski