Lukijalta: Olemme tehneet vääriä valintoja!

Olemmeko me kouvolalaiset tehneet täydellisesti väärän valinnan valitessamme viime vaaleissa valtuustoon lähes täydellisen tietämättömien ”tallukoitten” joukon? Oikeastaan mihinkään muuhun päätökseen Kouvolan sote-palvelukeskustelua seuraava ei voi tulla! Ensiksi erilaisin kepulikonstein ”peruttiin” Ratamokeskuksen rakentaminen. Keskuksen paikasta riitely, jokamiehen ja -naisen asiantuntemuksella, perui oman sairaalan ja jäimme ambulanssien varaan erikoissairaanhoidossa. Meidät siirrettiin toisen luokan kansalaisina Kotkaan hoidettavaksi! Kouvolalaisten matkakustannukset kasvoivat, ehkä vain hallituksen puheenjohtajan, inkeroislaisten ja osin anjalalaisten matkakustannukset pysyivät entisellään!

Toiseksi Ratamokeskuksen rakentamisesta olisi päästy rahallisesti halvemmalla kuin politiikalla päätetystä Koksin korjauksesta ja lisärakennuksesta ynnä Ratamon rakentamisesta. Uusi sairaala Kymenlaaksoon keskeiselle paikalle, hinta 170–180 miljoonaa euroa. olisi ollut viisautta! Nyt maksetaan Koksiin (Kotkalle) 170 miljoonaa, ja joskus tulevasta Ratamo-terveyskeskuksesta 60–70 miljoonaa euroa. Kokonaan uusi, koko laaksokuntaa palveleva sairaala olisi tullut 50 miljoonaa euroa edullisemmaksi ja olisi ollut tasapuolisempi kaikille Kymenlaakson asukkaille!

Mitä tehtiin, koko erikoissairaanhoito lopetettiin Kouvolasta ja samalla luovutettiin suuri joukko veronmaksajia Kotkalle! Viimeisin uutinen sote-sopasta kertoo, että luovutetaan Kouvolan perusterveydenhoitokin Carean hoidettavaksi!? Onhan tässä hyvää se, että Carealla on paljon kokemusta kunnan perusterveydenhoidosta, sehän on hoitanut jo pitkää Kotkan terveyskeskus- ja päivystyspalvelut! Osin Kouvolan kustannuksella!

Edellä kirjoittamani jälkeen en odota tulevalta maakuntamallilta mitään Kouvolalle positiivista! Sitähän saamme mihin päättäjiemme kyvyt riittävät! No, olemmehan me kouvolalaiset saamassa pakkastalvina kannattavan ”elämän virran”, Kimolan kanavan!

Jussi Raukko, Myllykoski

Luetuimmat

Kommentoidut