Lukijalta: Nuoria kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti koulutuspaikkoja jaettaessa

Kyllähän me aikuiset itse omalla toiminnallamme tuemme nuorten syrjäytymistä ja motivaation puutetta kohtelemalla heitä yhteiskunnassa eriarvoisesti ja käyttämällä valtaa, koska ehkä siitä tulee itselle ylimielinen olo.

Neljä poikaa ei päässyt työturvallisuuskorttikoulutukseen, kun he olivat kolme minuuttia ilmoitetusta alkamisajankohdasta myöhässä. Kohta koulutukseen kuitenkin meni aikuisia, vartin myöhässä. Perusteluna oli, he olivat Pälkäneeltä saakka. Osa pojista tuli bussilla Kuusaalta vaihtaen bussia Matkakeskuksella.

Motivaatio ei tuosta hurjasti kohene, kun on tehnyt parhaansa ja vedetään ovi nenän edestä kiinni. Jos on säännöt, koskekoot ne kaikenikäisiä samalla tavoin. Sääntöjäkin luulisi voivan soveltaa maalaisjärjellä, ainakin omatekemiään.

Ammatillisesta koulutuksestakin sen verran, että tässäkö ne Juha Sipilän säästöt toteutuvat, kun lähiopiskelua on vähemmän kuin ekaluokkalaisella? Nuoret tarvitsevat ja ansaitsevat lähiopetusta tullakseen alansa ammattilaisiksi. Nämä säästötoimet tulevat tietysti korkeammalta taholta, eivät opettajilta itseltään. Kunpa opettajat kaikesta huolimatta jaksaisivat antaa laadukasta lähiopetusta. Kertoessani edellä mainitusta tilanteesta, olen saanut kuulla monesti aikuisen huonosta käytöksestä nuorta kohtaan. Myötähäpeäntunne on ollut voimakas.

Nuorille parempaa ensi vuotta, uskoa tulevaisuuteen, itseluottamusta. Oppikaa itseenne kohdistuvasta huonosta kohtelusta, ettette itse aikananne sitä tekisi.

Anne Liikka, Kouvola