Lukijalta: Hallituksen naiset ovat erittäin ryhdikkäästi hoitaneet tätä poikkeusaikaa maassamme

Tuli tarve kirjoittaa kun tuli mieleeni perussuomalaisten entisen kansanedustajan Reijo Tossavaisen mielipide (KS 5.1.2020) poliittisen kentän muutoksesta. Hänen mielestään silloin sen piti mennä jotenkin niin, että Kepu ja demarit vakiinnuttavat paikkansa kansan mielissä noin 10 prosentin kannatuksella.

Ja edelleen (KS 2.5.2020) Tossavainen antaa täydeltä laidalta hallituksen koronalinjasta. Myös Halla-aho tarttuu mielestäni hieman oljenkorteen moittiessaan hallitusta koulujen aloittamisesta, jonka perustuslaki määrää. Hänen on pakko olla vanhempien ja OAJ:n kanssa samaa mieltä, koska puolueen linja on populistinen ja heidän myös pitää oppositiossa ollakin joissain asioissa eri mieltä hallituksen päätöksistä. Ja tuossahan on vähän saumaa sellaiseen.

Petteri Orpo ja kokoomus ovat kuitenkin positiivinen poikkeus. Orpo ei tällä hetkellä hirveästi hallitusta moiti, mutta hyviä vinkkejä kyllä tulee, ja mielestäni sen vuoksi kannatuskin on melko kohtuullinen.

Itseäni moitin nyt siitä krjoituksesta, jonka lähetin toimitukseen tässä taannoin ja moitin Suomea liian naisvaltaisesta hallituksesta. Joskus sitä vaan joutuu hieman ottamaan takaisin. Nyt sanonkin, että kyllä ovat naiset erittäin ryhdikkäästi hoitaneet tätä poikkeusaikaa rakkaassa maassamme. Tykkään Sanna Marinin olemuksesta ja hänen erittäin selkeäsanaisesta puhetavastaan.

Li Andersson jos olisi jonkun suurpuolueen jäsen, olisi kannatus sillä puolueella takuulla korkeampi kuin tällä hetkellä vasemmistoliitossa. Siinä on nainen, jonka tietomäärä on huikea ja ulosanti kuin moottorisahalla!

Katri Kulmuni on myös selkeäsanainen ja karismaattinen esiintyjä. Ja pakko on kyllä mainita miesministereistä Mika Lintilä, joka on myös napakka ja hyvä ulosanniltaan.

Vähän outoa on, että näiden uusien puolueiden kannatus nousee vain silloin, kun valtakunnassa ja maailmalla on asiat suht hyvässä mallissa. Epävakaassa tilanteessa kansa siis luottaa sellaisiin puolueisiin, joilla on selkeä perinne ja pitkä historia asioiden hoidossa. Voidaan olla varmoja, että päätöksissä nähdään valoa putken päässä, ja ennen kaikkea luodaan ihmisiin turvallisuudentunne.

Antti Rinteen kompuroinnit hallituksen alkutaipaleella ovat historiaa. Nyt on hieman vakavammista asioista kyse. Rinne vei kuitenkin demarit vaalivoittoon. Mielestäni hän vain liian voimakkaasti entisenä ay-johtajana puolusti työntekijöiden oikeuksia – tavallaan ihan ymmärrettävää sekin.

Ilkka Sarpola, Kuusankoski

Luetuimmat

Uusimmat uutiset