Lukijalta: Me tavalliset kaupunkilaiset saamme nahoissamme kohta tuntea huonon taloudenpidon seuraukset konkreettisesti

Kouvolan taloustilanne on tämän vuoden aikana synkistynyt kaiken aikaa.

Suurimmat ongelmat näyttävät tulevan Kymsoten jatkuvasti muuttuvasta kaupungille sälytetystä maksuosuudesta. Tässä kohtaa täytyy jo vähän ihmetellä, miten ja miksi näin voi tapahtua. Kymsote-himmeliin mukaan meno näyttää tulevan Kouvolalle kalliiksi. Tämä mielestäni epäpätevällä johdolla varustettu Kymsote on jatkuvasti kasvavine maksuosuuksineen viemässä meidän lapsilta koulut ja leikkipuistot. Siihen meidän sinisilmäinen kaupunginjohtomme toteaa sen vain lisäävän sopeuttamistarvetta, eli meidät kaupunkilaiset laitetaan näiden tehtyjen virheiden maksumiehiksi vielä kovemmilla sopeuttamistoimilla kuin mitä tähän mennessä olemme saaneet kuulla.

Varsinkin me reuna-alueilla Valkealassa ja Elimäellä asuvat voimme varautua pahimpaan.

Kouvolan johtoporras on yhdessä Kymsoten johdon kanssa luoneet tämän tilanteen missä ollaan. Kaupunginjohtaja valittelee samanaikaisesti, kuinka jotkut poliitikot eivät luota kaupungin virkamiesten lukuihin.

Miten niihin nykytiedon valossa ylipäätään yksikään kaupunkilainen voi luottaa? Kymsotesta kerrotaan, kuinka sieltä on kaupunkia varoitettu jo keväästä lähtien kasvavista maksuosuuksista. Niihin ei ilmeisesti ole keritty reagoimaan. Nyt se on joka tapauksessa liian myöhäistä. Välinpitämättömyys johtaa yleensä ikäviin seuraamuksiin.

Kaupungin johdossa lienee jonkinasteinen epätoivo, kun konsultit palkattiin sparraamaan selvittelyssä. Toisaalta on tietysti hyvä saada ulkopuolista näkemystä, mutta moni varmasti miettii, mistä meidän johdolle ja virkamieskoneistolle maksetaan.

Konsulttien tulo merkitsee mitä todennäköisemmin vielä kovempia madonlukuja kaupunkilaisille. Hieman hämmästyttää, kun kerrotaan valitun konsultin tehneen talouden tasapainottamispaketin Kouvolalle myös vuonna 2011. Onko silloin saaduilla opeilla kaupungin talous ajettu kuralle pikku hiljaa vai onko mahdollisesti jokin muu syy saman konsultin palkkaamiseen?

Oli niin tai näin me tavalliset kaupunkilaiset saamme nahoissamme kohta tuntea huonon taloudenpidon seuraukset konkreettisesti. Lautakuntien tekemät esitykset palveluverkkoihin tullaan todennäköisesti mitätöimään ja punakynä viuhuu konsultin tahdittamana entistä rankemmin. Varsinkin me reuna-alueilla Valkealassa ja Elimäellä asuvat voimme varautua pahimpaan. Kuntaliitosten jälkeen on reuna-alueiden palveluiden näivettämispolitiikka ollut kaupungin päätavoitteena. On meille kaupunkilaisille sentään luvassa päiväkirjablogi, josta seurata ensi vuoden talousarvion valmistelua.

Kaikki tiedottaminen on positiivista, vaikka tällä kertaa ei positiivisia asioita kaupunkilaisille ole tiedotettavana.

Kari Koistinen, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset