Lukijalta: Liikuntapaikkoja kehitettävä eri puolilla Kouvolaa – Kävely- ja pyöräilymatkan päässä sijaitsevat lähiliikuntapaikat suojelevat ympäristöä

Olin katsomassa Kouvola Junior Games -kisoja toissa viikonloppuna Kuusankosken urheilukentällä. Kävin kyseisellä paikalla ensimmäistä kertaa ja olin todella vaikuttunut suorituspaikkojen erinomaisesta kunnosta ja reilusti katetusta katsomosta.

Huomasin myös urheilukentän sijaitsevan kätevästi ainakin jäähallin ja uimahallin lähellä. Se taas parantaa koululaisten mahdollisuutta sovittaa harrastukset ja opiskelu yhteen. Unohtamatta tietenkään kuusaalaisia pienempiä lapsia tai aikuisia.

Tärkein syy liikuntapaikan sijoittamiseen asukkaiden lähelle on ympäristönsuojelu. Liikenne aiheuttaa merkittävän osan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Siksi esimerkiksi uimahallin pitää sijaita paikassa, jonne muut kuin liikuntarajoitteiset käyttäjät pääsevät autolla tai polkupyörällä.

Hyvin tärkeää on myös huolehtia siitä, että liikuntapaikkoja ja muita palveluita kehitetään tasapuolisesti eri puolilla Kouvolaa.

Siksi kannustankin kuntapoliitikkoja ajamaan oman alueensa asioita vähintään yhtä napakasti kuin kuusaalaiset poliitikot kuulemma viime keväänä tekivät. Lehden palstoilla paljon parjatut aluepoliitikot tuovat esiin alueellaan asuvien ihmisten äänen. Puolustaessaan oman lähiseutunsa asioita he tekevät nimenomaan sitä työtä, jota heidän äänestäjänsä ovat valinneet heidät tekemään.

Eija Kilkki, Lappeenranta, työssä vanhan Kouvolan keskustassa

Luetuimmat

Uusimmat uutiset