Lukijalta: Säästääkö Kouvola ottamalla pakolaisia?

Kouluja vähennetään. Vanhusten hoitopaikkoja vähennetään, mutta liikunta- ja kulttuurilautakunnan mielestä pakolaisten kuntapaikkoja tulee lisätä. Tästä ei kuulemma synny kuluja, eikä vaivaa.

Lautakunnan mukaan Kouvola voi jopa tienata pakolaisilla, vaikka sitä ei kyetä selvittämään. Kulut kun hajaantuvat eri hallinnon aloille. Kyllä varmasti tienaa…

Valtio kurjistaa kuntia, mutta on valmis maksamaan pakolaisista päärahaa aivan kuin ihmiskaupassa.

Kouvola on ajettu vararikon partaalle, ja poliitikot vaativat toisiltaan vastuunkantamista. Mikä tarkoittaa, että kuntalaiset maksavat enemmän ja saavat vähemmän. Pakolaisten kuntapaikkojen lisääminen sopii tähän huonosti. Pakolaiset eivät edes halua Kouvolaan, vaan suuntaavat pian Helsingin lähiöihin.

Ihmiset, jotka tulevat humanitaarisin syin, käyttävät enemmän julkisia palveluita ja saavat enemmän tulonsiirtoja kuin maksavat veroja vuosienkaan maassaolon jälkeen. Valtion vastaantulot kaupungille eivät kata pitkän aikajakson kustannuksia.

Kaikki muut puolueet paitsi perussuomalaiset kannattivat lautakunnassa pakolaisten kuntapaikkojen kolminkertaistamista, jopa ilman kattoa. Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä Kouvolan taloustilanteessa uusia velvoitteita tai kuluja. Lautakunnan päätös ei ole ratkaisu maailman konflikteihin, ei edes kaupungin talouteen, jossa on luvattu kääntää kaikki kivet säästöjen aikaan saamiseksi.

Suomessa on Euroopan heppoisimmat maahanmuuttosäädökset, koska kansainväliset sopimukset vaativat niin. Kuulemma. Tehokkaampaa olisi kuitenkin tukea pakolaisleirejä kuin lihottaa hoivajättien turvapaikkabisnestä. Suuryritykset imuroivat verorahat konsernien taskuun, verot maksetaan — jos maksetaan — ja johtajille lätkäistään bonukset yhteiskunnan vedättämisestä.

Ukko Bamberg (ps.), Pilkanmaa

Luetuimmat