Lukijalta: Keltakankaan "liikenneympyrä" on suunniteltu vaikeaksi

On kohuttu kaiken maailman valetitteleistä, kuten valelääkäreistä, jotka vaarantavat potilaan hengen, tai valeopettajista. Onko Keltakankaan uuden siltahankkeen ja siihen liittyvien liikenneohjauksien ja tieremonttien, vaikkakin väliaikaisten, suunnittelijoiden takana valeinsinöörit vai rehellisesti halvin paperilla esitetty urakka?

Alun alkaenkin ympyrä vaati, jos ja vaikka millaista mielikuvitusta, jotta siinä ajamista pystyi järkeistämään. Edelleen on paljon sellaisia, jotka jäävät kuin risteykseen seisomaan – toki turvallisempaa sekin kuin vaan sulkea silmät ja ajaa sekaan.

Vaan nyt jopa Sisko Marjatta ajoi ympyrää hetken ympäriinsä, kun etsi Myllykosken liittymää menosuunnassa. Voi pyhä jysähdys, miten tuokin on ”noinniinku” paperilla ajateltu? Mennäkseen Sippolan suunnasta Myllykoskelle joutuu ”niistämään” ympyrään tulevien kaistan kaikki, jolloin jää odottamaan kääntymistilaa, jolloin taas takana olevat jäävät ympyrään sulkien sen kokonaan. Keltakankaan ympyrä on kaikkea muuta kuin ympyrä.

Ottaisivat mallia uimahallista ihan naapurissa. Inkeroisten uimahallissa sentään saatiin 14 vesijuoksijaa juoksemaan yhtä rataa, kun kolme matkauimaria saivat loput radat käyttöönsä. Toki uskallan väittää tässäkin suunnittelijoina olleen uuden aallon insinöörit, mutta miksi matkauimarit eivät pysty uimaan kaksi, kolme samalla radalla? Ei ymmärrä

Jos hiipii tilavampiin vesiin, niin jo nouse takamus uimakopissa ja tullaan ohjaamaan takasin "omalle" puolelle? Olisiko fifty fifty mitä? Vesijuoksijoissa on kuitenkin paljon liikuntarajoitteisia, joille tämä on ainut liikkumismuoto. Venytykset olisivat alkuun ja loppuun ihan kohdillaan, mutta eipä tule edes mieleen käydä poikittain yhden radan tilassa, kun on heitäkin, jotka joutuvat käyttämään kaidetta vedessä.

Kummassakin ”ympyräajossa" olisi dronelle nyt paikka tulla kuvaamaan ihmisen keksimiä outoja kuvioita!

Sisko Heino, uiva autoilija Kouvola

Luetuimmat