Lukijalta: Mukava katsastuskokemus 40 vuoden takaa — Katsastusmies tarjosi kahvit ja löi leiman paperiin

Nykyään puhutaan paljon etenkin miesten keskuudessa autojen katsastuksesta. Kontrolli tiukkeni tässä alkuvuodesta. Monet pelkäävätkin, meneekö monivuotinen, uskollinen perheenpalvelija vielä katsastusmiehen tiukan syynin läpi.

Kerronpa näin kesälomien kevennykseksi oman katsastuskokemukseni noin 40 vuoden takaa. Vanhemmat kouvolalaiset muistavat katsastuspaikan, joka sijaitsi entisen Vehon, nykyisen Vannetukun alueella.

Elettiin syksyn aikaa, maa oli jo osittain jäätynyt ja lunta satanut jokunen sentti. Katsastusmies tarkasteli autoani päällisin puolin. Ihmettelin, kun autoni ei käynyt jarrudynamometrissä, oliko se kenties remontissa vai olivatko jo muuttotohinat Tommolankadulle käynnissä?

No, annapa olla, katsastusmies peruutti, otti hieman vauhtia ja huudahti minulle: ”Katoppa suhnaako kaikki pyörät, kun jarrutan!" ”Joo,suhnaa ne, kaikki.”

Samaan aikaan katsastusmiehen kollega huuteli kahville lähtemisestä. Kello oli tulossa yhdeksän, ja oli kahvitauon paikka. Katsastusmies sanoi: "Hyppää kyytiin, tehdään samalla koelenkki.”

Käytiin nykyisen Lidlin vastapäätä olevassa baarissa kahvilla, katsastusmies tarjosi. Tultiin takaisin, hyväksytty-leima paperiin, morjestettiin ja ensi vuonna uudelleen. Jos sinä reilu ja mukava katsastusmies olet vielä voimissasi, muistat ja luet tämän, niin toivotan sinulle mitä parhainta kesää ja kaikkea hyvää.

Ahti Huusari, Myllykoski

Luetuimmat

Kommentoidut