Lukijalta: Kouvolaan tulee rakentaa uusi teatteritalo, johon mahtuu vähintään 1200 asiakasta

En halua neuvoa minua viisaampia, mutta haluan tuoda oman ehdotukseni Kouvolan teatterin ja konserttitalon suunnitelmiin. Kouvolaan tulee rakentaa uusi teatteritalo, johon mahtuu vähintään 1 200 maksanutta asiakasta.

Oikein suunniteltuna talo toimii sekä teatterina että konserttisalina. Rakennukseen voidaan tehdä harjoittelutilat orkestereille, kuoroille ja myös harrastajateattereille. Nyt, kun raha on halpaa, pitää tämä suunnitelma toteuttaa.

Hanke maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa, sillä tällaisella tilalla on markkinarako olemassa.

Hanke maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa, sillä tällaisella tilalla on markkinarako olemassa. Nykyisin ei Kouvolassa voida järjestää tunnetuimpien esiintyjien konsertteja, sillä heidän veloittamansa hinnat ylittävät pienten esiintymistilojen lipputulot.

Rakennelman alle riittävät pysäköintitilat, ettei tarvitse juosta sateessa ja tuulessa, sekä riittävän iso taksilippa. Se jää harkintaa, tehdäänkö konserttitalo/teatteri puusta vai betonista tai molempia yhdistelemällä. Molempia yrittäjiä löytyy Kouvolasta, joten omin voimin pärjätään. Hanke työllistää ja tuo kaivattuja verotuloja jo rakennusvaiheessa.

Rauno Solio, Kouvola