Lukijalta: Kymijoen ympäristön virkistyminen toteutuu Kuusankoskella

Kirjoitin taannoin mielipiteeni Kymijoen ympäristön kehittämisestä Kuusankosken kaupunginosassamme. Saatoin olla hieman aikaani edellä. Ehkä kuitenkin tämä projekti on ollut suunnittelun alla jo jonkin aikaa.

Joka tapauksessa kaupunkimme viisaat viranhaltijat ovat tietenkin olleet ajan hermolla maiseman vetovoimaisuudesta. Tällä mielipidekirjoituksellani vielä kiitänkin asianosaisia viranhaltijoita (KS 4.9.2020) kauniin Kymijoen kehittämisestä

Enää ei siis tarvitse miettiä, miksi ei Kuusaalla Kymijoen rantaa hyödynnetä. Nyt siis vain odottelemaan uutta maisemaa. Rakennusvaiheet alkavat lähiaikoina, ja valmista jutun mukaan on ensi vuoden lokakuussa. Joten mukavaa, että saamme tulevaisuudessa nauttia kaupunkimme, siis hieman vilkkaamman taajaman, ja sen jokivarren annista.

Luulisin myös, että tällaisella tulevaisuudella tuo joki saa arvoisensa paikan ihmisten silmissä ja ulkoilualueena. Helsingin Vuosaaressa maisema on vähän vastaava. Toki me olemme täällä jonkun verran pienemmässä mittakaavassa.

Oletankin kaupunkimme asukkaiden, ja myös vierailijoiden, nauttivan ajanvietosta joen solisevan veden äärellä.

Tämä saattaa aiheuttaa myös hieman asuntojen arvon paranemista, kun alue tulee aikanaan kokonaan valmiiksi ja tutuksi. Jos jotain lopetetaan niin onhan se hyvä, että saamme myös jotain tilalle. Kyllä joku senkin vielä keksii, että ravintolalaivahan sinne pitää saada. Jollekin aktiiviselle yrittäjälle oiva paikka, ja tuskin enää päättäjämme laittavat hanttiin.

Ilkka Sarpola

Kuusankoskelainen