Lukijalta: Metsä on tehokas hiilinielu

Ilolla panin merkille, kuinka nyt on opittu laskemaan metsiemme tuotot ja hiilinielut "oikeisiin" mittoihin. Ihmetystäni herättää kuitenkin se, kuinka matemaattiset kaavat aukeavat juuri nyt, kun ilmastonmuutosta pitäisi torjua ja kaiken kukkuraksi suunnitelmissa on rakentaa uusi suuri ja mahtava sellutehdas, joka valmistuessaan edellyttäisi metsänhakkuiden voimakasta lisäystä.

Hyvin hoidettu metsä on tehokas hiilinielu – se tiedetään – mutta tehometsänhoito on jo nyt hävittänyt tutkijoiden mukaan sukupuuttoon noin puolet selkärankaisista lajeista, ja jos tämä tehometsänhoito tyyli jatkuu ja hakkuut lisääntyvät, niin mitä se tarkoittaa hiilinielulle pitkällä aikavälillä? Kannattaa vakavasti harkita!

Hannu M. Hälikkä, Huhdasjärvi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet