Lukijalta: Rautatieaseman ympärystä on Kouvolan arvokkain rakennuspaikka, sinne tulevan rakennuksen pitää olla näyttävä

Helsinkiin on avattu uusi kirjasto Oodi aivan rautatieaseman kupeeseen. Jos menee junalla Helsinkiin, voi helposti pujahtaa Oodiin. Televisiohaastatteluissa on hehkutettu, kuinka kirjaston kolmannesta kerroksesta avautuu upea näköala yli Helsingin keskustan, kuinka talosta tulee kaikkien yhteinen olohuone, onhan siellä kirjaston lisäksi muun muassa elokuvateatteri.

Kotkaan rakennetaan tapahtumakeskusta. Alueuutisten mukaan rakentaminen alkaa jo vuoden päästä. Kouvolankin keskustaan suunnitellaan monenlaista. Matkakeskusta varten rakennetaan jo täyttä päätä parkkipaikkoja, mutta muuten suunnitelmat näyttävät vielä elävän. Ehkä on hyväkin, että elävät.

Sillä rautatieaseman ympärystä on Kouvolan arvokkain rakennuspaikka. Kannattaakin miettiä miten sen voisi parhaiten hyödyntää. Sinne tulevan rakennuksen pitää olla sekä näyttävä että toimiva. Sen pitää nostaa koko ison Kouvolan painoarvoa ja vetovoimaa. Siitä pitää tulla Kouvolan oodi.

Joten tässä vaiheessa kannattanee nostaa esiin kaikki lähivuosien tilatarpeet. Tähän asti keskustelussa ovat vilahdelleet teatterin tilatarve, eri urheilutilojen tarpeita, tapahtuma-areenan tarpeita ja nyt viimeksi kirjastonjohtaja suree sitä, että pääkirjaston uudistaminen puuttuu Kouvolan uusimmasta taloussuunnitelmasta (KS 5.12.). Ja tietenkin Kouvolan keskustasta puuttuu myös toimiva elokuvateatteri.

Mitä muita tiloja pitäisi uusia tai rakentaa Kouvolan keskustassa? Varmaan nämä tarpeet selvitetään ja mietitään, miten ne hoidetaan. Kun tarvelista on selvillä, tehdään jotain sellaista, mikä palvelee ensisijaisesti mahdollisimman monia täällä asuvia kouvolalaisia ja samalla kirkastaa kaupunkimme julkikuvaa koko Suomen silmissä.

Ritva Sorvali, Kouvola