Lukijalta: Kotiaresti ei maistu iäkkäille – "Ajatelkaa itseänne, läheisiänne ja muita teille tärkeitä ihmisiä ja pysykää kotona"

"Pitäisi päästä kauppaan, aion jatkaa elämääni normaalisti, ei minua pelota, päättäjät saisivat tulla järkiinsä..."

Minua pelottaa lukea ikäihmisten kommentteja asiasta, jonka koen tällä hetkellä hyvin tärkeäksi. Aihe on tietenkin yli 70-vuotiaiden kotiaresti tai paremminkin suositus pysyä kotona.

Pelkään niiden läheisteni, ystävieni, työtovereitteni, naapureitteni, hoitohenkilökunnan ja kaikkien niiden puolesta, jotka saattavat jo lähiaikoina tahtomattaan tarvita tehohoitoa koronaviruksen vuoksi.

Mitä jos te kaikkea pelkäämättömät ja kapinoivat ikäihmiset olettekin silloin täyttäneet sairaalat ja teho-osastopaikat?

Jos minä, yli viisikymppinen riskiryhmäläinen, pystyn rajoittamaan elämääni muutamiksi viikoiksi, niin kyllä tekin pystytte.

Ajatelkaa itseänne, läheisiänne ja muita teille tärkeitä ihmisiä ja pysykää kotona. Älkää riskeeratko omaa ja muiden terveyttä uhmaamalla ohjeita ja suosituksia, jotka on laadittu ajatellen meidän kaikkien etua ja hyvinvointia. Ajatelkaa myös terveydenhoitohenkilökuntaa, joka joutuu lähiaikoina venymään äärimmilleen taistellessaan koronaa vastaan.

Niin kauppa- kuin asiointiapuakin on saatavissa. Ja jos minä, yli viisikymppinen riskiryhmäläinen, pystyn rajoittamaan elämääni muutamiksi viikoiksi, niin kyllä tekin pystytte. Näyttäkää meille nuoremmille nyt esimerkkiä!

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta, ollaan vastuullisia ja pysytään kotona.

Kaisa Kossila, Kouvola