Lukijalta: Valtiolle löytyisi muitakin tulolähteitä kuin tupakka ja viina

Tupakan hintaa nostetaan, samoin alkoholin hintaa. Tätä laiskan edustajan levyä toistetaan taas, kun pohditaan uusia miljoonia- ja tunnelitullit. Ne peritään autoilijoilta tien yllä olevien rekisterilukijoiden perusteella. Meillä voisi olla moottoriteillä viiden euron päivämaksu, muilla valtateillä kolmen ja tunneliosuuden sisältävillä teillä viiden euron päivämaksu.

Liikenneministeri voi käydä katsomassa, miten tämä pelaa ulkomailla. Joka tapauksessa karkeasti laskettaessa teiden tullimaksut toisivat valtion kassaan 1–2 miljardia vuosittain.

Kun turisti saapuu kolme päivää pidemmälle matkalle, hän maksaa viiden euron turistiveron. Tämän perii Espanjakin. Ei muuta kuin rahat valtion kassaan.

Kaivosverot voimaan, kuten niitä perivät valtiot tekevät. Valtion kassaan tulisi pian kaivosveroista 500 000 euroa. Omaisuusvero yli miljoonan euron omaisuudesta, valtion kassaan 200 000 euroa vuosittain.

Missä ovat idearikkaat valtiovarainministeriehdokkaat?

Pertti Mela, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet