Lukijalta: Pätevät ja rohkeat naiset asettuivat ehdolle kevään eduskuntavaaleihin

Eri puolueiden eduskuntavaalien ehdokasasettelua on pitkään leimannut miesvaltaisuus. Tämän kevään eduskuntavaaleissa päästiin ensimmäisen kerran 2000-luvulla naisehdokkaiden osalta yli 40 prosentin osuuteen. Kevään eduskuntavaaleissa oli naisehdokkaiden osuus 42 prosenttia ja osuus kasvoi 2,6 prosenttiyksikköä edellisistä eduskuntavaaleista. Eniten naisehdokkaita oli Vihreällä liitolla. Kokoomuksella oli 96 upeaa naisehdokasta, joista viisi oli ehdolla Kaakkois-Suomessa.

Kevään eduskuntavaalit on pidetty ja uusien kansanedustajien valtakirjat on tarkastettu. Kokoomus sai uuteen eduskuntaan 38 kansanedustajaa, joista 16 eli 42 prosenttia oli naisia. Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valittiin uuteen eduskuntaan kyvykkäät miehet Antti Häkkänen, Jukka Kopra sekä Ville Kaunisto.

Eduskunnassa on nyt 94 naiskansanedustajaa. Nykyajan naiset ovat hyvin koulutettuja, eivätkä he pelkää yhdistää työtä, perhe-elämää sekä poliittista vaikuttamista. Työelämän joustavuus on mahdollistanut tätä entisestään. Pätevät ja rohkeat naiset asettuivat ehdolle kevään eduskuntavaaleihin, koska haluavat olla rakentamassa entistä parempaa yhteiskuntaa ja ottamassa vastuuta tulevaisuudesta. Naiset äänestävät nykyään aktiivisemmin, ja ovat todenneet, että politiikka ei ole vain miesten maailma, jonne vain muutamalla naisella on etuoikeus päästä mukaan. Politiikka on puolinaista ilman naisia.

Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset asettavat omassa vaalipiirissä puolueensa tavoitteeksi, että neljän vuoden kuluttua ehdokkaina on puolet naisia, ja uuteen eduskuntaan valitaan Kaakkois-Suomesta kokoomusnainen.

Larisa Arminen, puheenjohtaja, Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset ry