Lukijalta: Kouvostoliitto ei naurata — "Vastoin faktoja Kouvola-nimestä on tullut rasite"

Iltapäivälehti järjesti äänestyksen Suomen kauneimmasta kunnasta tai kaupungista. Voittaja oli Kuusamo, jota ei juuri kommentoitu, mutta kuudentena ollut Kouvola aiheutti massiivisen vastakirjoittelun. Kouvostoliitto ja betonihelvetti ei voi olla kauniimpi kuin lähes sata muuta esitettyä vaihtoehtoa. Kouvolalaiselle oli synkkää luettavaa maamme kansalaisten näkemys kotipaikastamme.

Kuudes sija on hyvin perusteltu, meillä on 7 800 kesämökkiä, upeat Repovesi ja Verla. Kulttuurimaiseman läpi kulkeva Kymi, jota virtaa Kouvolan alueella lähes sata kilometriä. Me olemme Suomi pienoiskoossa ja keskellä asutusta hyvien liikenneyhteyksien keskellä.

Vastoin faktoja Kouvola-nimestä on tullut alueelle rasite. Se vaikuttaa asuntojen hintoihin, työpaikkojen syntymiseen, muuttovirtoihin ja edelleen veroprosenttiin. Mielikuva on rakentunut typerillä vitseillä ja lauluilla, selvästikään useimmat kriitikot eivät olleet käyneet täällä. Miten tämä mielikuva voidaan muuttaa? Se on elintärkeä kysymys meille alueen asukkaille.

Raimo Hovi, Valkeala