Lukijalta: Kiitos Vekaranjärven valatilaisuudesta – "Jäi tunne, että maanpuolustus on osaavissa käsissä"

Omasta varusmiesajasta ja kouluttajan tehtävistä sen jälkeen on jo yli puoli vuosisataa. Vekaralla on tullut käytyä omien jälkeläisten ja näiden puolisoiden valaparaateissa, viimeksi perjantaina 14. helmikuuta. Tässä vaikutelmiani.

Aina on ollut sykähdyttävää nähdä, miten hyvin on omaksuttu maanpuolustustaito ja toiminta yhtenäisenä joukkona. Ensi kertaa olin huomaavinani, että kokonaista prikaatia paraatikentällä yhdisti ylpeys omasta porukasta. Kaikki toiminta tapahtui täsmällisesti suunnitelmallisesti.

Yleinen koulutustason nousu peruskouluissa ja lukioissa on tuottanut hyvän tuloksen. Ei uskoisi, että tämä sotilaiksi kasvatettu saapumiserä oli vain kuukausi sitten joukko epävarmoja nuorukaisia ja neitosia.

Vekarajärven varuskunta ansaitsisi paremman ja helpommin hallittavan yhdystiestön valtakunnalliseen tieverkkoon.

Erityisesti kiinnitti huomiotani hyvä käytös meitä 10 000 vierailijaa kohtaan opastustehtävissä. Tietenkin vanhemman saapumiserän koulutetut sotapoliisit toimivat erinomaisina esikuvina.

Liikenneruuhkissa ennen ja jälkeen tuli mieleen, että Vekarajärven varuskunta ansaitsisi paremman ja helpommin hallittavan yhdystiestön valtakunnalliseen tieverkkoon.

Kiitos vielä kerran vierailusta hyvin hoidetussa korpivaruskunnassa. Jäi tunne, että maanpuolustus on hyvissä ja osaavissa käsissä.

Kari Tuomi, Jaala