Lukijalta: Kouvolan on saatava osuutensa etätyön uudesta noususta

Kiinteistöliiton asumiskustannusvertailussa Kouvola on ollut Suomen edullisimpia kaupunkeja asua ja kustannus ero vaikka Helsinkiin tai Tampereeseen on merkittävä. Ero kustannuksissa on muutamassa vuodessa henkilöauton tai useamman etelänmatkan tai vaikka kesämökin verran. Tämän ja monen muun Kouvolalle edullisen tutkimuksen hyödyntäminen pitäisi olla ilmeisin vaihtoehto kun Kouvolaa markkinoidaan.

Kaupungin tuottama sarkastinen betonihelvettikampanja toimii varmasti pienessä piirissä, mutta betonihelvetistä poispääsystä haaveilevalle, se taitaa tarkoittaa ihan jotain muuta. Sarkasmi huumorina toimii vain pienessä piirissä ja sitä ei pitäisi edes yrittää soveltaa laajemmin. Onneksi tämä kampanja on jo jätetty historiaan, mutta sen jättämät jälkikaiut vaatisivat siivousta.

Kouvola tarvitsisi uudemman ja perinteisemmän kampanjan, jossa korostettaisiin edullisemman asumisen lisäksi vaikka Lahden mallin mukaisesti sitä, miten lähellä luonto on kaupunkia. Kampanjan ensimmäinen kohde voisi olla ne, jotka ovat aikuisella iällä muuttaneet pois Kouvolasta. Ihminen tai pariskunta, joka asuisi omistusasunnossa pk-seudulla olisi lähes lottovoittaja muuttaessaan Kouvolaan.

Helsingissä omakotitalon neliökeskihinta on 4 842 euroa, joka on lähes viisinkertainen verrattuna Kouvolaan, kun tähän yhdistää Suomen edullisimmat asumiskustannukset, osa viisikymppisistä pystyisi järjestelmään itsenä muuton yhteydessä aikaistetulle eläkkeelle. Ilmeisen rahahyödyn lisäksi toteuttamista helpottaa se, että kouvolalaiset yksiöt ja kaksiot ovat asuntosijoittajan kannalta Suomen tuottavimpia.

Moni entinen kouvolalainen tarvitsisi vain vähän rohkaisua ja sopivaa informaatiota paluumuuttopäätöksen tekemiseen. Kouvola tarjoaa erinomaisen ympäristön etätyöntekijöille, laajan valikoiman asuntoja ja hyvät yhteydet joka puolelle Suomea.

Ismo Utriainen, Kouvola

Luetuimmat