Lukijalta: Kouvola kasvattaa asukaslukua palveluja karsimalla

Kouvolassa piti olla kaikki hyvin kuntaliitosten jälkeen. Ja Ratamon jälkeen. China Centerin jälkeen. Bioetanolitehtaan jälkeen. Hätäkeskuksen jälkeen. Carean ja Poksin jälkeen. Puurakentamisen kehittämiskeskuksen jälkeen. Kääntäjäkoulutuksen lopettamisen jälkeen. Hovioikeuden lähtemisen jälkeen. Kimolan kanava päätöksen jälkeen. Koulujen, terveyskeskusten, kirjastojen ja museoiden karsimisen jälkeen. Manskin katukivetyksen jälkeen. Betonihelvetin jälkeen. Maineen jälkeen.

Ja tulokset näkyvät. Tämän vuoden alijäämä on vain 14–18 miljoonaa. Taseen alijäämä 26,5 miljoonaa euroa. Pidot ei parane, vaikka väki vähenee ja verotulot laskevat. Vielä kun rapsimme alas uimahalleja, sammutamme hiihtolatujen valot ja kaadamme hyppyrimäen sekä puramme pääomarahaston, niin eiköhän se ole taputeltu.

Vielä tekee mieli kuitenkin kysyä, että olihan se Kouvolan strateginen tavoite kasvattaa väkilukua 90 000 asukkaaseen? Tähän ihmeeseen varaudumme tietenkin – palveluja karsimalla!

Niin kuin näemme, paljon on tehty ja kehitetty. Nyt voimme nauttia työn tuloksista ja keittää mitalikahvit.

Ukko Bamberg (ps.), Kouvola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat