Lukijalta: Pihatien aukipitämisellä tuetaan kotona pärjäämistä

Viime yönä satoi harvinaisen paljon lunta. Meillä oli lunta tullut yön aikana yli 20 senttiä. Otin lumen kolaamisen kuntoiluna. Siihen meni 4,5 tuntia. Olimme naapurin kanssa tyytyväisiä kolatessamme kaupungin auran työntämää lunta sisään ajotieltä omalle pihalle. Kaupungin suunnittelijat tekivät Tapiolankadusta viherkadun, jonka jälkeen ajotien ja pyörätien lumet eivät sovi kadun varteen.

Kolasimme myös ajoradalta lunta omalle pihalle, ettei aura tukkisi sisäänajoa. Lumitöiden jälkeen nautin saunan lämmöstä ja lounaasta. Sitten kuulin lumiauran ajan ohi. Arvaukseni oli oikea. Aura oli lykännyt ajotien umpeen noin kuution verran lunta. No reippaasti lykin lumet omalle pihalle, jotta pääsisin asioille autolla.

Tämä on esimerkki, miten kaupunki tukee kahdeksankymppisen invalidin kotona asumista. Viisi vuotta sitten kaupungilta soitettiin ja tiedusteltiin, miten 75-vuotias vanhus pärjää omakotitalossa. Silloin esitin toivomuksen. Jos kaupunki ei lumellaan tuki pihasta menevää ajotie, niin se riittää. Viime talvena ainakin yksi traktori otti asian kiitettävästi huomioon, mutta nyt se on unohtunut.

Ehdotukseni on seuraava, jos katujen puhtaanapitoasioista vastaava johtaja vaivautuisi neuvottelemaan ikäihmisten tukipalveluista vastaavan johtajan kanssa niin, että tieto kulkisi eri toimialojen välillä. Digiaikakaudella ei ole vaikea selvittää sitä, mitkä sisäänajotiet tulee pitää puhtaana kaupungin lumista. Tämähän edellyttää sitä, että kaupunki haluaa tehdä tällaista toimintaa. Kiinteistöveronlappu löytää ainakin joka vuosi perille. ”Minä niin mieleni pahoitin!”

Raimo Lind, Kouvola

Uusimmat uutiset