Lukijalta: Onnittelut ay-liikkeelle liiketoimintojen tuhoamisesta

On tullut tavaksi onnitella teoista, jotka ovat mainitsemisen arvoisia. Siksi teen sen tälläkin kertaa. Edellinen kerta oli toimihenkilöiden lakkoillessa Kuusanniemen tehtailla.

Se, mitä saavutettiin silloin, on nykyisin kaikkien nähtävissä. Sitä, onnistuivatko jäljelle jääneet toimihenkilöt saavuttamaan itselleen jotain etuja, on minulle hämärän peitossa. Tosiasia on kuitenkin se, että työllistettyjen määrä on pudonnut kohtalaisesti siitä, mitä se oli edellisten lakkoilujen aikaan. Katsotaan Kalson tehdasta kymmenen vuoden päästä.

Sitten asiaan. On ihmeellistä, että ay-liikkeellä on edelleen "otsaa" käyttää heikossa asemassa olevien työntekijöidensä rahoja – jäsenmaksuja – heidän elättäjiensä liiketoimintojen tuhoamiseen.

Vielä ihmeellisemmäksi sen tekee se, että nykyisessä riidassa hallituksen kanssa työnantajilla ei ole osaa eikä arpaa. Hämärtynyt on myös käsitys demokratiasta. Ay-liike yrittää omia valtuuksia kansan valitsemalta hallitukselta ja eduskunnalta. Olisiko mahdollista, että ay-liike suuressa viisaudessaan käyttäisi rahansa esimerkiksi kannattavan liiketoiminnan perustamiseen, eikä suurten johtajiensa ylimitoitettujen palkkojen maksamiseen? Omissa yrityksissään he voisivat toteuttaa kaikkia sosialismin ihanteita..

Lopuksi haluan kiittää entistä paikallista työntekijää, joka viisaudellaan yrittää saada järkeä entisten kollegoidensa päähän.

Ilkka Parvinen, entinen viilari, nykyinen kullankaivaja, Kouvola

Uusimmat uutiset