Lukijalta: Lähipalveluiden tukeminen on elinehtomme – Vain sillä voimme säilyttää elinvoiman täällä Kouvolassa

Kohtasimme haasteen koko yhteiskunta. On varsin luultavaa, ettemme enää palaa vanhaan milloinkaan. Kaikissa haasteissa on huonot ja hyvät puolet. Tämä näkymätön vastustaja laittaa meidät kaikki elämän perusasioiden tutkiskeluun.

Elämän jatkuminen on tärkein tavoitteemme. Se menee kaiken muun edelle. Talous sakkaa koetellen erityisesti kaikkien haavoittuvimpia. Toivottavasti meille syttyy vahva yhdessä selviytymisen henki. Siitä on hyviä esimerkkejä ympäri maailmaa.

Huonot asiat ovat vielä näkymättömissä. Niihin varautuminen on nyt tärkeää. Lähipalveluiden tukeminen on elinehtomme. Vain sillä voimme säilyttää elinvoiman täällä Kouvolassa.

Lähiruoka on meidät ennenkin pelastunut.

Lähiruoka on meidät ennenkin pelastunut. Niin se tekee nytkin, kunhan annamme siihen mahdollisuuden. Jokainen yritys alueellamme on meidän jokaisen pienenkin tuen tarpeessa. Tehdään se nyt heti. Kaupungin tulee syttyä siihen myös pyyteettömästi. Olen varma täältä löytyvän osaamista kaikille osaamisen alueille.

Läheltä löytyy palvelut nopeasti. Paikallistuntemus on valtti, jota ei kannata aliarvioida. Se on suorastaan selvää rahaa meille kaikille. Samoin kaikki määräykset rajoitteista on tehty meidän parhaaksi eikä haitaksi.

Itselle kävi yllättävä pieni katastrofi pakastimen tuntien tultua täyteen perjantaina heti aamusta. Paikallinen yrittäjä hoiti mallikkaasti uuden tilalle ja vei vanhan pois huomioiden tarkasti koronavaateet. Arvokkaita elintarvikkeita ei ehtinyt sulaa yhtään.

Timo Nyberg, Kuusankoski

Kommentoidut