Lukijalta: Kouluverkkopäätöksen tueksi rakennusselvitys

Esitän avoimen toiveen kaupunkimme päättäjille. Ennen päätöstänne, tilatkaa riippumaton selvitys koulujen nykykunnosta, korjaustarpeista, ja ennen kaikkea mahdollisien sisäilmaongelmien selvittäminen.

Ei voi olla niin, että lapset sekä koulujen henkilökunta altistetaan edellä mainituille ongelmille, ummistaen silmät siltä tosiasialta, että nämä ongelmat ovat koko ajan ”kasvava luonnonvara”.

Omien huomioideni mukaan Kouvolan kaupungissa, ja hyvin todennäköisesti ympäri maan kyseisiin ongelmiin suhtaudutaan hyvinkin hällä väliä -asenteella. Vähätellään ongelmaa, haetaan syytä jostain muualta, vaikka voidaan suoraan yhdistää ongelmat juuri niihin aikoihin, kun oppilaat, tai koulujen henkilökunta on työssään. Loma-aikoina ongelmat helpottavat tai jopa tilapäisesti katoavat.

Ongelma tiedostetaan, muttei tunnusteta.

Kun selvitys on tehty, se antaa vahvan kuvan siitä, mihin toimiin tulisi ryhtyä. Kannattaako remontoida vaiko ei. Rahaa tähän palaa, se on selvää, mutta uskoisin, etteivät päättäjät halua kannettavaksi taakkaa olevista ja tulevista ongelmista, eikö niin.

Tunteet pois, kattava, yksiselitteisen riippumaton selvitys ja sen jälkeen järkipäätös kouluverkon koosta, ja investoinneista joita se vaatii.

Tuomas Filppu,

Kuusankoski

Luetuimmat