Lukijalta: Poismuuton syyt pitää selvittää muuttajilta itseltään

Olisiko syytä tarkastella ihan oikeasti syitä, miksi Kouvolasta muutetaan pois? Olisiko syytä herkistää kuuloaistia ja kysyä heiltä, jotka ovat muuttopäätöksen tehneet? Olisiko mahdollisesti syynä asumiskustannuksien kalleudella, palvelujen puutteella, tai huoli kaupungin taloudellisesta taantumasta, joka väkisinkin tuo lisää paineita asumiskustannuksiin.

Kaupunki on pitkään maksujen ja taksojen kautta piiloverottanut kuntalaisia ja samalla heikentänyt palvelutasoa. Lisäksi erilaisten lupa-, kaava-, sekä maankäyttöasioilla vaikeuttanut yksittäisen kuntalaisen, sekä yritysten sijoittautumista Kouvolaan.

Olisiko syytä hyväksyä se tosiasia, että liike-elämä määrittelee kaupallisen keskuksen ja kunta hallinnollisen keskuksen?

Olisiko syynä, että Kouvola ei pysty vastaamaan niistä lupauksista, mitä kuntaliitoksen yhteydessä annettiin? Uskoisin periferiasta palveluiden väheneminen, on edesauttanut muuttopäätöksen tekemiseen, ja tällöin ei ensisijaisesti haluta muuttaa Manskin välittömään läheisyyteen.

Olisiko syytä hyväksyä se tosiasia, että liike-elämä määrittelee kaupallisen keskuksen ja kunta hallinnollisen keskuksen?

Olisiko syytä uskoa, että pelkästään uusien seinien rakentamisella ei palvelutasoa yksistään voida parantaa, vaan tarvitaan pysyvää ja osaavaa henkilöstöä tekemään tarvittavat palvelut.

Olisiko kaupungin syytä keskittyä ensisijaisesti lakisääteisten palveluiden tuottamiseen ja niiden palvelutason parantamiseen?

Olisiko syytä vaatia Kymsotelta Kouvolaan samantasoisia palveluja kuin eteläpään asukkaat saavat keskussairaalasta. Ei riitä, jos Pohjois-Kymen sairaalassa on eri alueiden poliklinikoita, joita hoitavat pääosin keikkalääkärit silloin, kun muita töiltään ehtivät. Olisiko muuton syynä turvattomuuden tunteen lisääntyminen?

Olisiko syytä selvittää, miksi Kouvolassa on yli 700 asuntoa myynnissä ja yli 100 kesäasuntoa, sekä runsaasti vuokra-asuntoja tyhjänä. Miten työperäisellä maahanmuutolla väestökatoa estetään, kun täältä muuttaa ammattitaitoisia suomea puhuvia nuoria työn perässä halvempien ja parempien palveluiden perään muualle.

Olisiko syytä Kouvolassakin uskoa se tosiasia, ettei kannettu vesi pysy Kouvolassakaan kaivossa.

Anssi Tähtinen, Kuusankoski

Luetuimmat

Uusimmat uutiset