Lukijalta: Asuntomessualueen ympäristö ei ole minkäälainen vetovoimatekijä

Ajelimme helsinkiläisen tuttavaperheemme kanssa Napan suunnalta Korian keskustaa eli asuntomessualuetta kohti. Ennen notkelmassa olevaa tunnelia vasemmalla puolella on pitkiä kerrostaloja. Hesalaisrouva sanoi, että onpas rumia taloja, tulee entinen Itä-Saksa ihan mieleen. Totta vie, talot ovat aika huonossa hapessa, ainakin ulkokuoreltaan.

En sanonut mitään, että tämä on tulevan asuntomessualueen "esikartanoa", koska vasemmalle käännyttäessä Korjalan suoralle mäen nyppylältä katseemme eteen tuli entisen siilon jäänteet tai jätteet. Kerrottuani, että vasemmalle puolelle nousee messualue, niin rouva sanoi, ettei ainakaan ympäristö näytä houkuttelevalta. Varsinkin, kun muistamme ja miksipä emme muistaisi, että osa aikaisemmista messualueista ovat olleet meren tai järven äärellä, kuten Porissa, Heinolassa, Mikkelissä tai Kuopiossa.

Olen samaa mieltä, että nämä kaksi mainittua asiaa eivät ole minkäänlaisia vetovoimatekijöitä messualueen kannalta. Voisiko joku messujohtaja tai päällikkö kertoa, jäävätkö mainitsemani asiat silleen tai voiko kaupunki puuttua mitenkään asioihin? Sinänsä itse alueesta tulee ihan ok, jos se saadaan toteutettua, kuten on suunniteltu.

Luin kyllä jostain, että 10 kohdetta ei toteutuisi alueella ja tulossa ovat tynkämessut, mitä se sitten tarkoittaakin. No tynkä tai ei, voisi ympäristö ainakin olla siisti ja houkuttelevampi, yritetäänhän alueesta tehdä vetovoimatekijää Kouvolalle. Slummithan eivät tietysti ketään houkuttele ja olisi kai Korialla voinut olla koulukin, joka sieltä nyt puuttuu. Se olisi kai auttanut lapsiperheiden päätöksentekoa.

Pekka Holm, Kouvola

Luetuimmat