Lukijalta: Koulusäästöissä yritetään nyt samaa harhautusta kuin Ratamokeskus-hankkeessa — Henkilökustannukset vähenevät vain hitaasti

Opetusalan menoista henkilöstömenot muodostavat suurimman osan. Säästöt opetusalalla eivät siis tule koulujen lakkauttamisista, vaan opettajien eläköitymisen kautta.

Meille yritetään nyt samaa harhautusta kuin Ratamokeskus-hankkeessa. Väitettiin että Ratamokeskus vähentäisi henkilöstökustannuksia rajusti. Kertomatta jätettiin, että väheneminen tapahtuisi eläköitymisen kautta. Rakennuksella ei siis oikeasti olisi ollut merkitystä sille, kuinka nopeasti henkilöstö vähenee, eikä sille olisiko mahdollista vähentää esitettyä määrää ilman palvelujen romahtamista.

Kääntäen yhtäläisyydet kouluverkon supistamiseen ovat ilmeiset. Tähänastisista koulujen lakkauttamisista ei ole tiettävästi saatu mainittavaa säästöä, ongelmia lapsiperheille kyllä. Miksi meille tuputetaan vanhaa konstia joka ei toimi? Kouluverkon rankkaa supistamista ajavat tahot eivät hahmota Kouvolan talousongelmien kokonaisuutta, jota ei ratkaista kouluja hävittämällä.

Hallinto-organisaation supistaminen ja esimiesportaiden vähentäminen vaatisi valtuutetuilta rohkeutta. Lapsiperheiden kurittaminen kouluja vähentämällä ei vaadi rohkeutta, koska kohderyhmän on vaikea puolustaa itseään eikä uhreja tarvitse katsoa silmiin.

Jouni Suninen, kaupunginvaltuutettu (Suur-Kouvolan sitoutumattomat)