Lukijalta: Kouvolaan pitäisi perustaa puolustuspolitiikan keskusteluareena, kirjoittavat Jenny Hasu ja Harri Helminen

Alueiden elinvoimaisuuden merkitys tulee kasvamaan huomattavasti tulevaisuudessa. Seutujen kilpailukyky mitataan entistä tarkemmin ja luontaisten vahvuuksien hyödyntäminen korostuu. Kouvolassa on perinteisesti luotettu maa- ja metsäteollisuuteen, puolustusvoimiin ja logistiikkaan. Näiden asioiden ympärille on panostettava jatkossa entistä pontevammin.

Kaupungissamme järjestetään useita upeita tapahtumia, mutta vielä meille mahtuisi muutama lisää. Selvä tarve koskee etenkin asiapohjaista keskustelufoorumia, joka keskittyy alueemme vetovoima tekijöihin. Puolustuspolitiikan ympärille paneutuva tapahtuma voisi hyvinkin olla tällainen.

Alle vuosi sitten kaupungin uusi strategia hyväksyttiin valtuustossa, yksi sen keskeisimmistä elementeistä on hakea statuksen kasvua. Suomessa järjestetään useita puolustuspolitiikan ympärille syventyviä keskusteluja. Mikkelin Päämaja-symposium ja presidentin Kultaranta-keskustelut ovat kenties tunnetuimmat, mutta eivät tavoita suurta yleisöä. Puolustuspolitiikka kiinnostaa. Asevelvollisuus, kriisivalmius, kybersota ja monet puolustuspoliittiset asiat ovat usein debatin keskiössä.

Kouvolalla on mahdollisuus profiloitu Suomen johtavana kriisivalmius-ja puolustuspoliittisen tilaisuuden järjestäjänä. Yhdessä eri toimijoiden kanssa voimme rakentaa mielenkiintoisen ja kattavan tapahtuman, puolustuspolitiikan areenan. Kaupunkimme tunnetaan niin Suomessa kuin maailmallakin nimenomaan varuskunnistaan. Askel askeleelta, tätä viestiä on myös vahvistettava!

Harri Helminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja (sd.), Jenny Hasu, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja (kesk.)