Lukijalta: Mäkikylän palvelukeskuksen puolesta

Reilu viikko sitten saimme kuulla järisyttävän uutisen. Mäkikylän Palvelukeskuksen toiminta on suunnitteilla lopettaa! Virallista päätöstä asiasta odotellaan tällä alkavalla viikolla. Tämä päätös ihmetyttää kovasti meitä tämän talon hoitajia, koska meillä on täällä mielestämme aivan toimivat hyvät tilat ja lisäksi erittäin kaunis pihapiiri luonnon helmassa. Myös omaisilta ja asukkailta on tullut paljon hyvää palautetta tiloista ja pihapiiristä, missä on hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Lisäksi taloon on vain muutama vuosi sitten uusittu sammutusjärjestelmä, ulko-oveen asennettiin samoihin aikoihin sähköinen lukitusjärjestelmä ja tänä vuonna uusittiin koko meidän hälytysjärjestelmä asukkaiden turvaksi. Käytettiinkö nämäkin rahat aivan turhaan? Tämäkö on säästöä?

Entäpä pitkäaikaiset asukkaamme, joille tämän paikan piti olla se viimeinen koti? Mihin heidät sijoitetaan? Kaikki eivät halua yksityisen palveluita. Mihin mahtuvat nämä kaikki asukkaat, jotka eivät pärjää kotona kotihoidon turvin vaan tarvitsevat ympärivuorokautisen tehostetun asumispalvelupaikan turvalliseen asumiseen? Eikö näiden vanhusten ihmisarvolla ole lainkaan merkitystä rahan rinnalla?

Hyvät päättäjät! Muistakaa, että tekin vanhenette. Vaikka oma koti on meille kaikille se rakkain, niin ikävä tosiasia on se, että siellä pärjääminen kotihoidon turvin on todella monelle vanhukselle mahdotonta ja jopa vaarallista. Ympärivuorokautisia tehostetun asumispalvelun paikkoja tullaan aina tarvitsemaan, joten miksi lopettaa niistä jälleen yhden toimivan talon toiminta?

Mäkikylän palvelukeskuksen hoitajat

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Luetuimmat