Lukijalta: Kristinusko tuo vaurautta kansakunnille

Kouvolan Sanomissa julkaistiin 24.7. Annemari Sipilän kirjoittama uutinen otsikolla ”Kansakunta vaurastuu kun uskonnollisuus vähenee”.

Tekstin mukaan maallistumien lisää vaurautta, jos yksilön ja erityisesti naisten oikeuksia kunnioitetaan. Jos esimerkiksi abortti, avioero ja homous ovat hyväksyttyjä, maalla on entistä suuremmat mahdollisuudet pärjätä materiaalisella tasolla. Jo aiemmin on tiedetty, että uskonnolliset maat ovat yleensä köyhiä ja sekulaarit eli maallistuneet maat rikkaita.

Käsittääkseni jutun sisältö ei millään tavoin vastaa todellisuutta ainakaan kristinuskon suhteen. Suomessa on lukuisia esimerkkejä siitä, miten monet yritykset ovat syntyneet perustajien vakaan kristillisen vakaumuksen pohjalta. Englantilainen kristitty kveekari James Finlayson perusti Suomeen tullessaan maan ensimmäisen puuvillatehtaan. Häntä pidetään Suomen teollisuuden isänä.

Nykyäänkin lukuisat esimerkiksi rakennussektorin yritykset ovat tunnustavien kristittyjen perustamia ja omistamia. Mainittakoon, että Kouvolassakin takavuosina erään pienteollisuusyrityksen koneet siirrettiin syrjään illaksi, jolloin salissa pidettiin herätyskokouksia.

Esimerkkinä voi ottaa vaikka kirjankustannusalan. Monien yritysten perustajien arvomaailmana on ollut kristinuskon kestävä sanoma. Kustannusyhtiö Otavan omistajasuvun nimi Reenpää on suomennettu Renqvististä, mikä oli tunnettu pappissuku. Werner Söderström kustansi huomattavan määrän uskonnollista kirjallisuutta. Lukemasi lehden taustalla olevan yhtiön suuri menestys on ollut hengellinen kirjallisuus. Kärkituotteena on Raamattu lukuisilla eri kielillä.

Laajemmin ottaen Suomen hyvinvoinnin ja itsenäisyydenkin takuuna on osaltaan ollut silloisten päättäjien luottamus Jumalaan ja rukouksen voimaan. Seurauksena on myös ollut taloudellista vaurautta, mitä saamme tänäänkin todistaa.

Valitettavasti nykypäivänä halveksitaan lisääntyvästi Raamatun arvomaailmaa ja erilaiset suvaitsevaisuuden nimissä tapahtuvat ideologiat valtaavat alaa. Raamattu on maailman luetuin kirja ja antaa verrattomia ohjeita myös arkihaasteisiin. Kouvolakin voi näistä opeista hyötyä, samoin koko Suomi.

Hannu Hurri, lääkäri, Kouvola