Lukijalta: Voiko linja-autoliikenteelle tehdä jotain? – Muualla pitkänmatkan linja-autot hakevat matkustajat asemalta, ainoastaan kouvolalaisten pitää mennä markettien eteen

Kiitos linja-autojuttuni kommenteista nettisivulla ja napakoissa.

Käytin linja-autoja jonkin verran niin kauan, kun ne hakivat asiakkaat Kouvolan Matkakeskuksesta. Muualta en ole kyytiin pyrkinyt.

Useimmiten kyytiläisiä oli Helsinkiin asti 5–10 henkilöä. Mutta todennäköisesti vielä enemmän kuin matkustajat kuljettajaa työllistivät tavarat. Jokaisella väliasemalla, Elimäellä, Lapinjärvellä, Liljendalissa ja Porvoossa kuljettaja kantoi autosta ja autoon mennen tullen melkoisen määrän tavaraa.

Kerran tulin ilta-autossa kotiinpäin ja puhuttiin lippujen hinnoista. Kehuin kuinka halpaa tämä on, että kympillä pääsee Helsingistä Kouvolaan. Vieressä istuvat olivat tulossa jostain lomareissulta ja kehuivat saaneensa liput eurolla. Tuolloin ajattelin, että eihän tuollainen voi pitemmän päälle lyödä leiville.

Kun menin taannoin junassa Helsinkiin, vieressä istui lappeenrantalainen. Hän sanoi ihmetelleensä Kouvolan linja-automeininkiä. Kuulemma pitkänmatkan linja-autot hakevat kaikkialta muualta matkustajat kaupungin linja-autoasemalta, ainoastaan kouvolalaisten pitää mennä jonnekin markettien eteen.

Kenelle mahtaa kuulua Kouvolan linja-autoliikenteen kehittäminen? Voiko kaupunki tehdä jotain pitkänmatkan linjojen takaisin saamiseksi?

Ritva Sorvali, Kouvola