Lukijalta: Jari Lindström kertoo mielipidekirjoituksessaan, miksi hän putosi eduskunnasta — ”Se ei ollut minulle mikään yllätys”

— Toivon kaikille eduskuntaan valituille jaksamista, rohkeutta ja paineen kestämistä, Jari Lindström kirjoittaa lukijakirjeessään.
— Toivon kaikille eduskuntaan valituille jaksamista, rohkeutta ja paineen kestämistä, Jari Lindström kirjoittaa lukijakirjeessään.

Lehden nettiversiossa käydään aika ajoin keskustelua, jossa käydään kovasanaisestikin allekirjoittaneen kimppuun. Lienee siksi paikallaan muutama sana, minä kun olen itse oman asiani paras asiantuntija.

Ei minulle ollut mikään yllätys se, että en saanut jatkopestiä eduskuntaan. Tiesin heti hallitusohjelman hyväksymisen jälkeen, että eniten tämä osuu perussuomalaisten äänestäjiin ja siten myös minua äänestäneihin.

Kävin monesti itseni kanssa kamppailua siitä, että tehdäänkö se mitä pitää tehdä Suomen puolesta vai se mitä pitää tehdä tullakseni valituksi uudelleen. Ensimmäinen vaihtoehto voitti.

Tuli maahanmuuttokriisi, se laitettiin jopa hallituksen tilaamaksi ja hallituksen syyksi. Minä yhtenä olin siihenkin syypää. Tuli kikyt, tuli työttömyysturvaleikkaukset ja tuli aktiivimalli. Niistä kaikista olen nyt kantanut poliittisen vastuuni. Äänestäjät kertoivat mielipiteensä ja tämä on aivan oikein.

Puolustin kaikkia esityksiä, niitäkin joista en pitänyt. Monta kertaa yksin. Silti tein sen. En hae tällä mitään sankariviittaa enkä halua uhriutua. Mutta sitä on politiikka raadollisimmillaan.

Suurin syy putoamiselleni oli kuitenkin lähtöni perussuomalaisesta puolueesta."

Suurin syy putoamiselleni oli kuitenkin lähtöni perussuomalaisesta puolueesta. Ei minulle sitäkään tarvitse kenenkään erikseen kertoa tai avata. Sitä en silti ole katunut päivääkään. Jääminen ei ollut minulle vaihtoehto. Päätin, että kun tälle tielle lähden, niin menen loppuun asti. En ole katkera vaan nöyrä ja kiitollinen kaikesta kokemastani.

Nyt on uusien valittujen aika näyttää. Minä toivon kaikille eduskuntaan valituille jaksamista, rohkeutta ja paineen kestämistä. Vilpittömästi. Koska tiedän nyt mitä on politiikan tekeminen sen huipulla.

Hallitusvastuu on opettanut minulle enemmän kuin kaikki sitä edeltävät vuodet politiikassa. Soisin sen kokemuksen kaikille poliitikoille. Se tuo realismia, nöyryyttä ja rohkeutta. Äänestäjä päättää aikanaan sen, miten te onnistuitte.

Jari Lindström (sin.), työministeri, kaupunginvaltuutettu, Kouvola

Uusimmat uutiset