Lukijalta: Kuusaalla on vaikka mitä

Kuusaalla on Kymijoki, jonka rannat kaipaavat hieman ehostamista ulkoiluun ja lenkkeilyyn paremmin soveltuvaksi – ehkä joskus ehostetaan. Kuusaalla on ravintoloita joka lähtöön.

Kuusaalla on majoituskapasiteettia turisteille. Kuusaalla on kauniit asumislähiöt – on kerrostalolähiöitä, omakotitalolähiöitä ja rivitalolähiöitä. Kuusaalla on useita päivittäistavarakauppoja. Kuusaalla on paperitehdas. Kuusaalla on taideruukki ja siellä on vaikka mitä!

Kuusaalaiset ovat verrattavissa seinäjokelaisiin, kun ollaan hyvinkin suoraan puhuvia ihmisiä. Kuusaalla on ihan oma murre. Kuusaalla oli sairaalapalvelut. Mutta edelleen Kuusaalla on terveyskeskus. Kuusaalla vanhusten hoito on kohtalaisen hyvällä mallilla.

Kuusaalla on erittäin kaunis kirkko. Kuusaalla on lukio ja kuusi koulua 1. – 9.lk. ainakin vielä. Kuusaalla on erittäin hyvät lasten päiväkodit.

Kuusaalla on siis erittäin hyvät liikuntamahdollisuudet; uimahalli, urheiluhalli, valaistuja latuja talvella ja pururadat kesällä. Kuusaalla on ehkä yksi Kymenlaakson parhaista urheilupuistoista.

Jos jotain jäi mainitsematta, niin ne, jotka täällä asuvat, tietävät, mitä meillä on ja kuinka hyvä täällä on asua ja olla. Jaa, vielä tuli mieleen, Kuusaalla on yksi Suomen parhaista konserttisaleista Kuusankoski-talossa ja siellä on ihan oma teatterikin. No mutta tuonhan kaikki tiesivätkin jo...

Miä olen kuusaalt! Turun torilla sen kerran kesällä kahvijonossa sanoin, ja perästä kuului lausahdus: ”Ootteks tyäkii kuusaalt, myäkii ollaa!” Ja sanon sen aina kun käyn jossain muualla.

Ilkka Sarpola,

kuusaalain

Luetuimmat