Lukijalta: Ruuhveltin talkoolaisille viinerikahvit kaupungilta säästyneillä rahoilla

Iso kiitos kaikille talkoolaisille, jotka osallistuitte museoveturi Ruuhveltin parannustoimiin. Itsehän kirjoitin tämän lehden palstalle talkoista jo silloin, kun luin ensi kerran, että Kouvolan kaupunki aikoo siirrättää Ruuhveltin 80 000 euron hinnalla ties minne ja luopua rautatiekaupungin maamerkistä ja "logosta". Onneksi muutama vaikuttaja tarttui aiheeseen ja sai läpiajettua ideoillaan talkoot ja houkuteltua mukaan firmoja maksumiehiksi, iso kiitos myös kyseisille firmoille.

En nyt hae sitä, että kuka vaikutti ja sai asian toteutettua, vaan suomin sitä, miten Kouvolan kaupungin päättäjät ovat päätöksissään niin onnettoman lyhytnäköisiä ja täysin aloitekyvyttömiä sekä täysin piittaamattomia siitä, miten rahaa käytetään ja miten asioita voitaisiin tehdä toisinkin. Kaupunki päätti, että siirretään Ruuhveltti jonnekin tai romutetaan 80 000 eurolla ja näin tuhotaan aseman ja vanhan risteysasemakaupungin mainio muistomerkki. Eikö siellä kellään ollut mitään muuta visiota kuin tuhoaminen ja hävittäminen?

Eikö siellä kellään ollut mitään muuta visiota kuin tuhoaminen ja hävittäminen?

Rahaa säästyi kuitenkin 80 000 euroa kampaviinereihin ja muuhun hömppään, mutta ajattelu, jossa jokin kohde ei toisi rahallista arvoa, kauneutta silmälle tai historiallista arvoa paikkakunnalle, on minusta erittäin lyhytnäköistä politiikkaa. Rahaa tuntuu sitävastoin löytyvän jonninjoutavuuksiin.

Toivottavasti Kouvolan kaupunki tarjoaa edes kahvit kampaviinereineen talkoolaisille ja firmoista osallistujille.

Pekka Holm, Kouvola

Luetuimmat

Kommentoidut