Lukijalta: Sairaanhoito myös keskusteluun

Näinä päivinä on melko paljon ollut esillä, miten vanhukset joutuvat hoitokodeissa monin tavoin kärsimään erittäin huonosta hoidosta. Puhtauden, lääkityksen ja ruuan vähäisyydestä ja kaikenlaisen huolenpidon puutteesta.

Käsittääkseni tälläkin alalla on olemassa tarkastajat, joiden kuuluu valvoa, että laitoksissa toimitaan oikein ja määräysten mukaisesti. Mitä nämä tarkastajat sitten ovat tehneet, kun nämä asiat ovat nousseet pintaan vanhusten ja heidän omaistensa toimesta? Taitaa olla kyse siitä, että nämä "tarkastajat" istuvat omassa toimistossaan tekemättä mitään asioiden korjaamiseksi oikealle tolalleen. Ehdottaisin näille tarkastajille ryhtiliikettä.

Toinen murheenkryyni on nykyinen sairaanhoito. Kouvolasta vietiin kunnossa oleva sairaala erään ministerin toimesta ja nyt tilalla on ainoastaan surkea lääkärinvastaanotto, missä ei tapahdu yhtään mitään, ja lääkärit ovat täysin pihalla tekemisissään. Ainakin paikallinen sanomalehti oli samaa mieltä lääkärien toiminnasta. On ilmeisesti täysin hullua määrätä tosi kipeälle tutkimatta Buranaa ja sanoa se siitä, terve.

Ministerit pääministerin johdolla joka päivä mainostavat, että on tosi hyvä kun kansalainen pääsee nopeasti lääkäriin ja hoitoon. Olisikin hyvä asia, jos vaan olisi kunnon lääkäri, joka tutkisi asiat ja tekisi johtopäätökset.

Siitä huolimatta, että Kouvola maksaa noin 15 miljoonaa euroa enemmän kuin aikaisemmin, on sairaanhoito täällä mennyt takaisin kivikaudelle. Olisi hyvä, jos myös nämä sairaanhoitoasiat nostettaisi keskusteluun vaikkapa kaupungin toimesta. Näyttää nimittäin vahvasti siltä, että tämänkin sektorin päättäjät ja lääkärit istuvat huoneissaan takapuolellaan tekemättä mitään asioiden korjaamiseksi.

Eero Puustio, Kouvola