Lukijalta: Korian uimahallille on enemmän käyttöä kuin Kimolan kanavalle

Kimolan kanavaa on hehkutettu jo hengästymiseen asti. Nyt haluan rinnastaa muutaman asian keskenään.

Korian uimahalli sulkeutuu tämän vuoden lopussa. Syynä on se, että Kouvolan kaupungilta ei löytynyt 280 000 euroa. Uimahallia käyttävät ikäihmiset, joille vesijuoksu on ensiarvoisen tärkeätä. Lisäksi uimahallia käyttävät lapset ja harrastajat, joita on varmasti enemmän kuin näitä huviveneilijöitä Kimolan kanavalla, johon upotettiin 20 miljoonaa. Kouvolan osuus kanavan rahoituksesta on kaikkiaan 6,2 miljoonaa plus 50 000 euroa joka vuosi korjaamiseen ja huoltamiseen.

280 000 euroa tuntuu näiden lukujen valossa pieneltä summalta. Jopa oman puolueen jäsenistä osa on hehkuttanut tätä vetovoimaa, jonka kanava tuo Kouvolaan, mutta mihin väite perustuu? Ei mihinkään.

Parempi laittaa raha siihen, joka tuo hyvinvointia ja pidentää ihmisten toimintakykyä. Kimolan kanava ei sitä tee. Se on rahareikä pitkälle tulevaisuuteen. Kouvolaan saadaan turisteja paljon halvemmalla: kylpylällä Tykkimäen yhteyteen. Venäläiset ovat kahden tunnin matkan päässä. He tuovat viisimiljoonaisen asukkaan Pietarista rahansa tänne, ensin kylpylään sitten shoppailemaan ja hotelliin yöksi. Nyt on jo Kymiring, joka tuo Kouvolaan tuhansia ihmisiä. Lisäksi talvet alkavat olemaan vähälumisia, joten hiihtoputki Valkealassa ja muut asiat toisivat moninkertaisesti enemmän turisteja Suomeen kun Kimolan kanava. Joten Kouvolan päättäjät, etsikää se 280 000 euroa, jotta Korian uimahalli saa jatkaa ohjattuja uintijumppia ikäihmisille, vesijuoksua ja tavallista uintitoimintaa. Uimahallin käyntikertoja on noin 35 000 vuodessa. Kumpi on halvempaa veronmaksajille: 6,2 miljoonaa euroa tuhannelle venekunnalle vai 280 000 euroa uimahallilla, jossa 35 000 käyntiä vuodessa. Vastaus on selvä: Antakaa tuo raha Korian uimahallille.

Kari Valen (sd.), Kouvola

Uusimmat uutiset

Kommentoidut