Lukijalta: Anssi Tähtinen vastaa Ritva Sorvalille: Kouvolan pitää tiedostaa taloudellinen asemansa ja velvollisuutensa kuntalaisia kohtaan

Ritva Sorvali (KS 9.1.) kirjoituksessaan kysyy, ”eikö kouvolalaisuus ole vielä tavoittanut kaikkia ison kunnan asukkaita”. Mielestäni on tavoittanut alueellisesti, sisältö onkin kokonaan toinen juttu.

Sorvali on siinä aivan oikeassa, että Kouvolasta saa kohtuuhintaisia asuntoja, koska niitä on reilusti yli 700 myynnissä. Tästä johtuen on asuntojen arvot ovat laskeneet, mutta asumiskustannukset nousseet roimasti. Ilmeisesti asumiskustannuksien nousu vaan jatkuu, koska kaupunki on julistanut sodan kiinteistöjen omistajia kohtaan, kun nyt aletaan mitata rakennusten kokoja ja vertaamaan niitä verotusarvoon. Ovatko kiinteistöverot kohdallaan? Se ei kaupungille riitä, että kiinteistöveroa on korotettu jo yli 30 prosenttia. Samalla kun Kouvola markkinoi itseään lapsiystävällisenä kuntana, niin se lopettaa kymmeniä kouluja, pieni ristiriita.

Kouvolan alueella asuu ihan fiksuja kuntalaisia, joita on turhaa yrittää viilata linssiin totuuden vastaisilla kaunopuheilla.

”Miä kun olen Kuusaalt”, niin en näe, että Kuusankosken kaupunginosa olisi suuri voittaja kuntaliitoksen jälkeen. Alueeltamme on lähtenyt kaksi toisen asteen koulua, ammattikoulu ja sairaanhoito-oppilaitos, sairaalan lähdöstä on myös päätetty, kaksi terveyskeskusta. Voikkaan terveyskeskus lopetettu kokonaan ja keskustan terveyskeskus siirretty Katajaharjuun. Kela, verotoimisto ja poliisilaitos. Lista on pitkä, mikä on omalta osaltaan vaikuttanut yksityisten palvelujen, kuten pankkien, vähenemiseen.

Ylistetään Kuusaan keskustaremonttia, joka oli alun perin susi syntyessään ja jota sitten suurella rahalla peiteltiin. Eli ensin rakennettiin kiertoliittymät metriä liian korkealle, jonka jälkeen korkeuseroa peiteltiin tekemällä tiehen mutka. Näilläkin rahoilla olisi ollut parempaa käyttöä, kuten Nauhantien, Mäkikylän, tai muiden vanhojen asuntoalueiden teiden korjaamiseen.

Niin kauan, kun Kouvola ei tiedosta oikeaa taloudellista asemaa ja velvollisuuksia kuntalaisiaan kohtaan, en voi sanoa olevani ylpeä kouvolalainen. Uskon, että laajan Kouvolan alueella asuu ihan fiksuja kuntalaisia, joita on turhaa yrittää viilata linssiin totuuden vastaisilla kaunopuheilla.

Anssi Tähtinen, Kouvola