Lukijalta: En halua Yleltä mitään monikulttuurisuus- enkä muutakaan kasvatusta

Media näyttää ainakin yrittävän antaa meille mallia, mitä ajatella mistäkin asiasta. Pitkän ja systemaattisen seuraamisen perusteella olen sitä mieltä, että meitä johdatellaan sen sijaan, että annettaisiin erilaisia "rakennuspalikoita" perspektiivin laventamiseen.

Uutiset keskittyvät usein erilaisiin negatiivisiin asioihin, jotka ovat huomiomme keskiössä. Sillä tavalla kylvetään usein tarpeetontakin pelkoa.

Median välittämällä informaatiolla on meidän tekojemme näkökulmasta suuri merkitys. Politiikan ympärillä se konkretisoituu äänestyskäyttäytymisenä. Jos media saa jonkun asian näyttämään negatiiviselta, niin se vuorenvarmasti näkyy äänestyskäyttäytymisessä, kuten eduskuntavaaleissakin saimme nähdä.

Ylen toiminta olkoon malliesimerkkinä median mieliä muokkaavasta vaikutuksesta. Keskusta ja erityisesti Juha Sipilä oli sen hampaissa siitä lähtien, kun hän yritti puolustautua häntä itseään koskevaa asiaa oikaistakseen. Vaikka Sipilän ympärillä tapahtui pääministerinä paljonkin asioita, ei Yle juurikaan noteerannut kuin negatiivisia, tai siltä kuulostavia.

Erityisen haitallisena Ylen rooli näkyy punavihreästi värittyneenä, ihan toimittajien pääosan mukaisena. Yhtenä päivänä oli näytillä Jutta Urpilainen ja seuraavan Timo Harakka. Linja ei siis näytä muuttuneen.

Odotan Yleltä jotakin ihan muuta kuin mitä se politiikan osalta tarjoaa koska kustannan sitä, enkä halua mitään monikulttuurisuus- enkä muutakaan kasvatusta.

Ossi Aisamaa, Inkeroinen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut