Lukijalta: Kouvolan tilanne ei voi paljoa enää huonontua

Olen työskennellyt Ylessä yli 40 vuotta, viimeksi Kymenlaakson Radiossa. Kun läksin eläkkeelle, samana päivänä koko toiminta siirrettiin Kotkaan. Nyt se on YLE Kotka.

Sitten Poks. Pikkuhiljaa kaikki siellä kunnostetut osastot, viimeksi kunnostettu Leiko, siirrettiin Kotkaan? Niin kauan kuin muistan vuodesta 1976, Kotkan ja Kouvolan yhteistyö ei ole toiminut hetkeäkään. Kotka on joka tilanteessa laittanut kapuloita rattaisiin. Viimeksi ratahanke. Kun Kouvolan kautta suunniteltiin uutta rataa, niin jo Kotka kaivoi esiin monta kertaa hylätyn rantaradan esille!

Kansanedustaja Martti Talja kirjoitti minulle, että miksei Kouvolan johto edes vastaa esitykseen:" korjatkaa Poks ja Päijät-Häme tarjoaa lääkärit!" Meillä oli pitkä kirjeenvaihto Taljan kanssa.

Heti sodan jälkeen Kuusankoski ja Valkeala rakensivat hienon sairaalan vaikeina vuosina. Ja sehän ei sopinut Kouvolalle. Kun äänestettiin Ratamon paikasta, jollakin ihmeen tavalla se saatiin siihen "suolle" ja siitä ei tule sairaalaa.

Kouvolan tilanne ei paljoa enää voi huonontua. Siksi esitän ,että Poks pysyy edelleen sairaalana ehdolla millä hyvänsä, ja jos mahdollista, niin Kouvolan yhteistyö pitäisi välittömästi suunnata Lahteen!

En tiedä mitä laki sanoo, mutta tiemme Kotkan kanssa johtaa varmasti tuhoon. Se olisi saatava loppumaan mitä pikimmin. Jäljellä ei ole kuin epävireinen Kymenlaakson laulu.

Reijo Sahlberg, Kouvola