Lukijalta: Lotta-patsas sopisi Kouvolaan

Monista Suomen kaupungeista löytyy sotiemme veteraanien muistopatsaita. Kouvolassakin niitä on useita. Sota-ajan naisille niitä ei juurikaan ole, vaikka heidän toimintansa maanpuolustuksessa oli korvaamaton. Sota-ajan naiset saivat ensimmäisen patsaan todella myöhään, vain vähän ennen kuin sota-ajan hevoset.

Sota ja rakkaus -veistoksessa, joka tunnetaan Lotta-patsaana, on kuvattuna lotta ja hevonen. Lotan sylissä on hevosenkenkäpallo. Se edustaa niitä kysymyksiä, joita sota ja rakkaus jättävät jälkeensä.

Lotta-patsas sopisi hyvin varuskuntakaupunkina tunnettuun Kouvolaan. Lääninpuistossa on jo talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden kouvolalaisten sankarivainajien sekä Piikkirykmentin eli jalkaväkirykmentti 25:n muistomerkki.

Kukaan, joka ymmärtää naisten osuuden sodan aikana, tuskin vastustaa lottien muistomerkin hankkimista Kouvolaan. Moni kunta on kieltäytynyt ottamasta patsasta, joka kunnioittaa sotiemme naisten työtä. Kouvolan tulisi kunnioittaa lottien ja naisten tekemää työtä hankkimalla patsas Kouvolaan.”

Pekka Korpivaara, kaupunginvaltuutettu (kok.), Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut