Lukijalta: Presidentin pitää syntyä Suomessa

Tulevaan presidenttimme valintaan liittyen on tullut esille kysymys, tuleeko presidenttimme olla syntyperäinen suomalainen. Vastaus on yksiselitteinen, presidenttimme täytyy olla syntyperäinen suomalainen.

Perustelu tähän on yhtä yksiselitteinen. Presidenttimme voi joutua myös tulevaisuudessa tilanteeseen, missä on tehtävä päätös kansamme kohtalosta. Ja tässä tilanteessa vain syntyperäinen suomalainen pystyy tekemään päätöksen, joka on kansamme edun mukainen. Mikäli presidentin syntyperä on joku muu, voi syntyperä vaikuttaa äärimmäiseen päätökseen kansamme kannalta tuhoisasti.

Jokainen voi miettiä mitkä katastrofaaliset seuraukset olisivat voineet seurata jos aikanaan presidentti J.K. Paasikiven tilalla olisi ollut jonkun muunmaalainen mies. Nykyään ajatteluamme sekoittavat helposti kaiken maailman haihattelut ja höpö-höpö-aatteet, jotka voidaan erilaisten tasa-arvo ynnä muiden tyhjänpäiväisten toitottelujen mielistelyksi hyväksyä silloin, kun ei ole mistään vakavista asioista kyse, mutta vakavissa kansakunnan kohtalon kysymyksissä haihattelulle ei saa antaa valtaa.

Ari Hyvönen, Kausala