Lukijalta: Jari Lindström vastaa Risto Parviaiselle. Hallituksen työllisyystoimien tarkoitus ei ole syyllistää

Taisi olla eräs entinen tasavallan presidentti kun totesi, ettei pitäisi provosoitu, kun provosoidaan. Viisaasti todettu. Mutta... Sen verran nyt kuitenkin provosoiduin, että päätin vastata Risto Parviaisen kirjoitukseen (KS 21.8).

Parviainen esittää ensin väitteen tai enemmänkin oman mielipiteensä siitä, että minä olisin ”kovasanaisesti suominut työttömiä”. Ja sen jälkeen hän eksyy aivan pimeään metsään väittämällä minun pitävän työttömiä laiskoina, yhteiskunnan tukia hyväksi käyttävinä ”ketaleina”!

Jos joku löytää minun syyllistäneen työttömiä, niin otan mielelläni sellaisen faktan vastaan.

Ja tämän jälkeen hän ryhtyy kirjoituksessaan, tämän oman mielipiteensä kautta, syyttämään minua työttömien syyllistämisestä ja heidän pitämisestään alimpana kastina! Mitään todisteita väitteilleen hän ei tietenkään esitä, vaan hän rakentaa ensin oman olkiukkonsa ja pitää sitä totena.

Jos joku löytää minun syyllistäneen työttömiä, niin otan mielelläni sellaisen faktan vastaan. Ja nyt en tarkoita hallituksen tekemiä tiukennuksia työttömyysturvaan tai aktiivimallia.

Kaikkien hallituksen tekemien toimien, myös niiden ikävien ja kovien, tarkoitus ei ole syyttää eikä syyllistää, vaan osaltaan muuttaa olemassa olevia rakenteita niin, että mahdollisimman moni työllistyisi. Jos Parviainen on sitä mieltä, että jostain löytyy helppoja ja kivuttomia keinoja tähän, niin lukisin niistä kovin mielelläni.

Näidenkin nyt käytettyjen keinojen jälkeen meillä on nippanappa 72 prosentin työllisyysaste. Ja Parviaisenkin puolue taitaa haluta 75 prosentin rajaa ja jopa yli. Voin kertoa, että sen saavuttamiseen tarvitaan muutakin kuin olkiukkoja.

On muuten sinänsä kummallista, että syyttäessään minua todella pahaksi ihmiseksi Parviainen ”unohtaa” esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien eläketukipäätöksen. Eikö se ole outoa ja ristiriitaista toimintaa ihmiseltä, joka ei Parviaisen mukaan muuta tee kuin syyllistää työttömiä?

Jari Lindström, työministeri (sin.), Kouvola