Lukijalta: Järjen jättiläisten palattava maanpinnalle

Kouvolan Ratamolle ei löytynyt rakentajaa, joten hanke viivästyy useita kuukausia. Olisiko niin sanottujen järjen jättiläisten pikkuhiljaa aika palata maanpinnalle. Entinen Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, monen muun säestyksellä ovat todenneet sen, että Ratamon rakentamisen esteenä ovat olleet hankeen vastustajat. Kuitenkaan kukaan heistä ei ole tehnyt hankkeen vastustamiseksi yhtään valitusta, jolla hanketta oltaisi viivytetty.

Tavan Matit ja Maijat eivät oman elämänsä tärkeintä hanketta rakentaisi suolle. On se maalaisjärki vain monta kertaa viisaampaa kuin monesta opinahjosta saatu kirjaviisaus.

Lainatakseni entisen johtajan sanontaa, "saatanan tunarit". Löytyyköhän tälle järjettömyydelle poliittista ja taloudellista vastuunkantajaa. Carean hankeyhtiönhallitus, joka vastoin osakeyhtiölakia päätyi suoratamon rakentamiseen, perusteli päätöstä poliittisella sopimuksella. Tosin kukaan ei osannut tuolloin kertoa sopimuksen sisältöä, eikä sopimuksen tekijöitä. Onneksi jätin asiasta eriävän mielipiteen ja erosin kyseenomaisesta hallituksesta.

Nyt olisi korkea aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja todeta tehty hölmöily. Eli Kymsoten tulee perua koko hanke ja rakentaa uusi sairaala omistamalleen maa-alueelle Sairaalanmäelle.

Nykyisestä paalutetusta alueesta tulisi Kouvolan tehdä matkailukohde, johon tulisi pyytää taiteilija Miina Äkkijyrkkää tekemään sonnipatsaan kokoisen ja kaltaisen Lehmäpatsaan.

Anssi Tähtinen, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut