Lukijalta: Kymmenen Kouvolan valtuutettua nostaa esiin Kaakkois-Suomen maakunnan — "Tuntuu, että emme pääse juuri mistään asiasta yhteisymmärrykseen Kymenlaaksossa"

Kouvolan on syytä tarkkaan harkita, mitkä ovat sen tulevaisuuden suunnitelmat, kun maakuntien uusjaosta alkaa keskustelu, kirjoittaa kymmenen Kouvolan kaupunginvaltuutettua yhteisessä mielipidekirjoituksessaan.

Hiljattain nousi ajatus kokonaan uudesta maakunnasta Kaakkois-Suomeen. Uuteen maakuntaan kuuluisivat Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso. Yhteensä näissä kolmessa maakunnassa asuu peräti 450 000 asukasta. Nyt puheissa ollut Kaakkois-Suomen maakunta kiilaisi kerrasta asukasluvultaan yhdeksi merkittävämmäksi toimijaksi maakuntien joukkoon.

Kouvolan on syytä tarkkaan harkita, mitkä ovat sen tulevaisuuden suunnitelmat, jos ja kun maakuntien uusjaosta alkaa suurempi keskustelu. Kotimaakuntamme Kymenlaakso on meille kaikille rakas. Valitettavasti kuitenkin tuntuu siltä, että emme pääse juuri mistään asiasta yhteisymmärrykseen Kymenlaaksossa.

Ajatus Kaakkois-Suomen maakunnasta on kiinnostava, mutta ei varmasti ainoa vaihtoehto, jota Kouvola voi miettiä.

Erilaiset irtiotot, sopimukselliset riidat ja yhteisen edunvalvonnan täydellinen puuttuminen uhkaa lamauttaa kaiken kasvun ja heittää meidät kerralla pois niistä pöydistä, joissa tulevaisuutta rakennetaan.

Mahdollinen uusi maakunta ja sen suuri koko eittämättä tuo aivan uutta painoarvoa koko alueelle. Ajatus Kaakkois-Suomen maakunnasta on kiinnostava, mutta ei varmasti ainoa vaihtoehto, jota Kouvola voi miettiä.

Kotikaupunkimme rajat ulottuvat neljän eri maakunnan rajoille: Uudellemaalle, Päijät-Hämeen, Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan. Meidän on hyvä pitää tämä mielessä kun keskustellaan mahdollisesta uudesta maakuntayhteistyöstä. Tärkeintä on katsoa tulevaan ja taata kotikaupungillemme paras mahdollinen yhteistyöverkosto.

Kouvolan kaupunginvaltuutetut
Jenni Aikio (vihr.), Jenny Hasu (kesk.), Henna Hovi (sd.), Juha Huhtala,(vihr.), Ville Kaunisto (kok.), Matti Lindholm (kok.), Topi Seppälä (kesk.), Verna Sydänmaalakka (sd.), Liisa Varjola (kesk.) ja Miia Witting (kok.)