Lukijalta: Poliittisen työpaikkakiusaamisen on loputtava — ”Pidän erittäin huolestuttavana sitä, että Kouvolan muutamat luottamushenkilöt eivät tunnista omaa häiriökäyttäytymistään”

Suosittelisin kaupunginhallituksen puheenjohtajalle kaupunginhallituksen itsearvioinnin tekemistä pikaisesti. Ulkopuolisen ammattilaisen hallituksen jäsenille tekemästä anonyymistä kyselystä voisi tehdä helposti johtopäätöksiä hallituksen toimivuudesta mukaan lukien puheenjohtajan osaaminen johtaa kokouksia.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan pitäisi olla eturivissä näyttämässä mallia tavasta keskustella vaikeistakin asioista menemättä henkilökohtaisuuksiin.

Pidän näkemääni ja kuulemaani todella vakavana poliittisena työpaikkakiusaamisena, johon pitää puuttua välittömästi.

Yritysmaailmassa tutusta hallituksen työskentelyn itsearvioinnista selviää helposti, onko keskustelun taso hallituksen sisällä toisia osapuolia kunnioittavaa ja rakentavaa. Väitän, että tunneälyllistä johtamista on vaikea kenenkään opetella ellei sitä ole saanut äidinmaidosta.

Pidän erittäin huolestuttavana sitä, että Kouvolan muutamat luottamushenkilöt eivät tunnista omaa häiriökäyttäytymistään.

Pidän myös hyvin erikoisena ajatusta, että luottamushenkilöihin ja virkamiehiin kohdistuneilla vihapuheilla ja uhkailuilla vietäisiin Kouvolan asioita rakentavasti eteenpäin. Toimintatavoissa ja johtamisessa on suurta osaamattomuutta, mikäli kokouksista poistutaan kyynel silmäkulmassa. Kiusatuksi tuleminen on vakava sosiaalinen konfliktitilanne, joka lisää stressiä ja heikentää työkykyä ja hyvinvointia.

Pidän näkemääni ja kuulemaani todella vakavana poliittisena työpaikkakiusaamisena, johon pitää puuttua välittömästi.

Näissä asioissa pitää olla ehdoton nollatoleranssi nyt ja tulevaisuudessa. Tällaista menoa ja kohtelua ei kenenkään tarvitse suvaita.

Jukka Silén, kaupunginvaltuutettu (kok.), Kouvola