Lukijalta: KJP vastaa Juha Huhtalalle: Kaupungin säästöpäätökset nostavat lasten harrastusten kustannuksia

Arkistokuvassa KJP:n B-pojat harjoittelemassa Saviniemen stadionilla vuonna 2016.
Arkistokuvassa KJP:n B-pojat harjoittelemassa Saviniemen stadionilla vuonna 2016.

KJP:n vastine Juha Huhtalan avoimeen kirjeeseen: "Harrastusmaksuja voisi kohtuullistaa Kouvolassa".

Kiitos sinulle Juha, että kannat huolta kouvolalaisten lasten ja nuorten jalkapallo- ja jääkiekkoharrastuksen kustannuksista. Niin mekin teemme! Mutta on sanomattakin selvää, että kaupunginvaltuuston päätös leikata kouvolalaisten seurojen avustuksista 20 prosenttia ja päätös juniorivuorojen maksullisuudesta eivät voi olla vaikuttamatta nyt ja tulevaisuudessa harrastuksen kustannuksiin.

Me jalkapalloilijat olemme talviaikaan joutuneet jo vuosia maksamaan harjoittelustamme Sami Hyypiä -areenalla. Kaupungin myöntämästä tilatuesta huolimatta hallin käyttö on jalkapallojunioreille erittäin kallista verrattuna maksullisiin kaupungin omiin harjoituspaikkoihin.

Tänä vuonna jouduimme yllättäen varaamaan Hyypiä-areenalta useita kymmeniä lisävuoroja harjoittelulle, koska te kaupungin päättäjät päätitte olla lämmittämättä Lehtomäen ulkokenttää, jossa harjoittelemalla olisimme voineet välttää osan korkeista hallikuluista.

Lehtomäen lämmitettävän tekonurmen sulku siis nostaa osaltaan harrastamisen hintaa.

KJP on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoitus ei ole tehdä voittoa, mutta se ei voi myöskään tehdä tappiota. KJP tarjoaa myös jatkossa niin kilpa-, haaste- kuin harrastepolun junioreilleen. Haluamme kehittää toimintaamme paremmin nykyjalkapallon vaatimusten mukaisiksi ja sitä on mahdotonta toteuttaa pelkästään harrastepohjalta ja vapaaehtoisten voimin.

Yli 700 nappula- ja junioripelaajan seura vaatii osaavia, työhönsä sitoutuneita tekijöitä, kun haluamme tarjota kouvolalaisille jalkapallojunioreille aidon pelaajapolun KJP:n juniori-ikäluokkien kautta KJP:n ja MyPan edustusjoukkueisiin ja jopa siitä ylemmäs.

Toimintamaksumme ovat mielestämme kilpailukykyisiä minkä tahansa lajin kanssa, mutta on selvää, että kaupungin toimet vaikeuttavat eri seurojen toimintaa Kouvolassa. Mikäli seurojen kustannukset nousevat tilavuokrien tai muiden säästötoimenpiteiden osalta, tulee se valitettavasti näkymään harrastetoiminnan hinnassa.

Olemme KJP:ssä kertoneet vanhemmille järjestetyissä infopalavereissa avoimesti, mitä harrastus enimmillään tulee tulee maksamaan. Näissä hinnoissa ei vielä ole huomioitu joukkueiden tekemää talkootyötä tai mahdollisia sponsoreita, jotka toteutuessaan tulevat alentamaan vanhemmilta perittäviä kausimaksuja. Yhteistyöllä, talkoohengellä sekä lasten ja nuorten harrastetoimintaa tukevalla päätöksenteolla pystymme vaikuttamaan harrastamisen hintaan.

Jarmo Mäkelä

Puheenjohtaja

Harri Koskinen

Toiminnanjohtaja

Luetuimmat