Lukijalta: Valikoidaan maahan tulevat tarkemmin

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ottaa verkkosivuillaan kantaa Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten aiheuttamaan keskusteluun. Marinin mielestä Suomessa on puhuttava turvapaikanhakijoiden ja ulkomaalaistaustaisten tekemistä seksuaalirikoksista, sekä näiden korostumisesta rikostilastoissa. Myös presidentti Sauli Niinistö on alkanut korostaa avointa ja rehellistä keskustelua. Aika näyttää, kuinka rehellistä keskustelua meillä suomalaisilla on lupa käydä.

Tällä hetkellä tilanne on se, että näissä yleistymässä olevissa joukkoraiskaustapauksissa syyllistetään puheen tasolla kaikki ulkomaalaistaustaiset. Tätä yleistämistä näyttävät harjoittavan eniten he, jotka korostavat ettei saa yleistää. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi uudenvuodenpuheessaan että epäiltyihin rikoksiin ovat syyllistyneet yksilöt, eivät väestöryhmät. Yhteistä tekijöille tosin on ulkomaalaistausta. Kuitenkin kyseessä on nimenomaan islamilainen tausta. Eikö olisi aika lopettaa yleistäminen ja kertoa mikä ideologia tekijöitä yhdistää?

Marinin mukaan vastaus ei ole rajojen sulkeminen ja selän kääntäminen niille naisille, lapsille ja miehille, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja hakemaan turvaa muualta. Totta, mutta eihän meidän tarvitse sulkea rajoja. Riittää kun valitaan maahan pääsevät nykyistä tarkemmin. Mitä ihmettä Suomessa tekevät asekuntoiset nuoret muslimimiehet, jotka ovat jättäneet perheensä sodan keskelle, tai joilla ei ole vaimoa tai perhettä lainkaan? Heillä on voimakas uskonnollinen tausta, joka valitettavasti on pahassa ristiriidassa Suomen lakien kanssa. Kun Suomen laki jo nyt kieltää heitä elämästä uskontonsa mukaisesti, niin voisihan heidät karsia jo rajalla. Kyse ei ole syrjinnästä vaan suomalaisten turvallisuudesta.

Jouni Suninen, Suur-Kouvolan sitoutumattomat

Uusimmat uutiset